NBA Update: Celtics grijpen kritische W, 31-13-11 voor Westbrook

dm_170421_NBA_Celtics_v_Bulls_Highlight_default

Celtics: 34 assists op 41 field goals

Op een cruciaal moment wisten coach Brad Stevens en de Boston Celtics dan toch een eerste win uit de brand te slepen. Al Horford scoorde 18 punten, en Isaiah Thomas en Jae Crowder hadden elk 16 om het team uit Massachussets voorbij de Chicago Bulls te stuwen, 104-87, op vrijdagavond. De Celts lieten er geen gras over groeien en vielen de Bulls vroeg aan, wat al in het tweede kwart resulteerde in een comfortabele lead van 20 punten. Toen Chicago in het derde kwart op een punt kwam, scoorde Thomas back-to-back driepunters om de lead terug aan te dikken en de wedstrijd voorgoed te bezegelen. De Bulls hadden het moeilijk zonder Rajon Rondo, maar mochten toch 18 punten ontvangen van Dwyane Wade en 14 van Jimmy Butler.

Game 4 wordt gespeeld op zondag.

Twee triple-double op rij voor Westbrook

Je zou het misschien niet verwachten als je zijn indrukwekkende stat line ziet (32 punten, 13 rebounds en 11 assists), maar bulldozer Russell Westbrook kreeg meer dan genoeg hulp op vrijdagavond, en dan vooral in het laatste kwart. Big man Steven Adams, bijvoorbeeld, had een cruciale tip-in met 35 seconden op de klok om de Thunder aan de voorsprong te helpen. OKC begon de wedstrijd met een 34-25 lead na Q1. Coach Billy Donovan zetten dan ook sterk in op de aanval: Alex Abrines, Doug McDermott en Taj Gibson speelden meer dan ze normaal doen, en dat loonde op vrijdag.

James Harden miste twee driepunters in de laatste 15 seconden. Hij eindigde met 44 punten en was 11-voor-21 van de vloer.

Paul ontploft voor 24 punten in tweede helft, 34 overall

Clutch baskets? Dan moet je bij Chris Paul zijn. De point guard van de Clippers was beslissend in de tweede speelhelft en scoorde in Q4 zelfs op vier achtereenvolgende possessions om zijn troepen een 111-106 overwinning te bezorgen. Paul moest wel in overdrive gaan: forward Blake Griffin blesseerde zich tegen het einde van Q2 en keerde niet terug. DeAndre Jordan had 17 punten en 13 rebounds, Luch Mba a Moute liet 15 optekenen.

Gordon Hayward scorde een career-high 40 punten.