Breaking: Madison Bumgarner naar de DL na ongeluk op crossmotor

Door

636267524994101071-2017-04-02-Madison-Bumgarner1

Sterwerper van de San Francisco Giants, Madison Bumgarner, is op de disabled list geplaatst. De initiële verwachting is dat de Giants tot twee maanden zonder “MadBum” zullen moeten. Zijn teamgenoten zijn inmiddels ingelicht en de eerste reactie kwam van catcher Buster Posey: “We zijn alleen maar blij dat hij niet meer geblesseerd is dan hij nu is.”

Vanavond kwam het nieuws naar buiten dat Bumgarner betrokken is geweest bij een motorongeluk. Hierbij liep de werper gekneusde ribben op, plus een beschadiging niveau 1 of 2 van het schoudergewricht. Helaas voor de Giants liep hij deze schade op aan zijn linkerschouder, de schouder waarmee hij pitcht. Het laatste nieuws bevestigt dat de ace inmiddels rust in het hotel van het team, wat betekent dat hij is ontslagen uit het ziekenhuis.

De Giants begonnen het seizoen niet goed achter Bumgarner. Ze bezorgden hem in zijn vier starts slechts vijf run support, terwijl Bumgarner zelf voor twee van die vijf runs zorgde door middel van solo homeruns. Dit betekende dan ook een 0-4 start voor de Giants achter de lefty, maar aan Bumgarner lag het zeker niet. Hij bezit een ERA van 3,00 en kon daarnaast terugkijken op 28 strikeouts in 27,0 innings. Verder gooide hij ook al een complete game loss tegen de San Diego Padres. In 2016 eindigde Bumgarner als vierde in de Cy Young voting en mocht hij de All-Star game starten (die start werd overgenomen door teamgenoot Johnny Cueto, omdat Bumgarner de zondag voor de All-Star game een extra wedstrijd startte). Al met al lijkt dit wel het laatste wat de matig startende Giants kunnen gebruiken (6-10).

Meerdere vervangers zijn mogelijk voor de geblesseerde ace. Favoriet op dit moment lijkt lefty Ty Blach, die op dit moment opereert vanuit de bullpen. Vorig jaar heeft Blach al bewezen een wedstrijd te kunnen winnen van Clayton Kershaw, toen hij het pitcher’s duel won met 3-0 (8 IP, 3H). Dit seizoen gaat de southpaw minder goed van start in zijn nieuwe rol: 4.1 IP en 3 ER met 3 vrije lopen. Misschien dat de Giants hem dan nu toch liever als starter aan het werk zetten, te beginnen dinsdag in de plaats van Bumgarner tegen opnieuw de Los Angeles Dodgers. Tot nu toe hebben de Dodgers opmerkelijk veel moeite met left-handed pitching. Andere opties voor de Giants zijn top pitching prospect Tyler Beede en 40-man lid Chris Stratton.

Update 23:44. Inmiddels hebben de Giants bevestigd dat LHP Ty Blach de plek van Bumgarner in de rotatie zal overnemen, bij monde van pitching coach Dave Righetti. RHP Chris Stratton is opgeroepen vanuit Triple AAA Richmond en zal vermoedelijk de rol als long reliever van Blach overnemen in de bullpen.

Ook leuk om te lezen