NFL 3-on-3: De kersteditie

Door

2014 Pro Bowl
De Pro Bowl-selectie is bekend gemaakt, met altijd een paar verrassingen. Zijn de beste spelers gekozen of is er vooral sprake van een populariteitsverkiezing?

Pieter Brouwers (PB): De pro-bowlselectie is natuurlijk vooral een populariteitstest. Calvin Megatron Johnson hoort er dit jaar niet thuis, maar wordt gewoon gekozen omdat hij eenmaal Megatron is. Dat Robinson van de Jaguars niet is gekozen, en Johnson wel is eigenlijk een schande. Net zoals Kam Chancellor die wel verkozen is, maar Reshad Jones niet. De ene doet eerst een ‘hold-out’ een draait niet echt een bijzonder seizoen, de ander heeft 125 combined tackles en 5 intercepties. Wie zou jij kiezen?

Chris van Dijk (CvD): Uiteraard zijn het vooral de populaire spelers die gekozen worden, dat geldt voor alle sporten. De vraag is eigenlijk of dat slecht is. Dit zijn de spelers die de fans blijkbaar willen zien en juist de Pro Bowl is een wedstrijd voor de fans. Persoonlijk sla ik de Pro Bowl al over, dus ik kan me voorstellen dat de NFL bang is dat steeds meer mensen afhaken. Ik verwacht dus op korte termijn geen veranderingen in het selectiebeleid.

Michael Feith (MF): De Pro Bowl is altijd een populariteitsverkiezing. Grote markets hebben altijd een voordeel bij de Pro Bowl, zeker qua verdedigers omdat de helft van de stemmers hun kennis daar ophoudt en dus maar voor mensen van hun eigen team kiest. Vooral Allen Robinson had er dit jaar tussen moeten zitten, maar Jacksonville hè.

Ook leuk om te lezen