NFL Recaps: Panthers verpesten comeback Rodgers, Eagles ontsnappen

Door

De terugkeer van Green Bay Packers quarterback Aaron Rodgers is in mineur geëindigd. De Carolina Panthers bleken met 31-24 te sterk voor het team uit Wisconsin. De Jaguars en Eagles deden wel wat ze moesten doen.

PANTHERS VERSLAAN PACKERS

De Carolina Panthers blijven, door een zege op de Green Bay Packers, meedoen om de hoogste plaatsen in de NFC. De overwinning van de ploeg van Ron Rivera leek nog even in gevaar te komen, na de recovery van een onside kick door de Packers. Een fumble van wide receiver Geronimo Allison maakte echter een einde aan de comeback van de Packers; een comeback die iedereen eigenlijk verwacht van een team onder leiding van Rodgers in het vierde kwart.

Rodgers zelf speelde een verre-van-foutloze wedstrijd met drie interceptions. Normaal gesproken is het te verwachten dat een quarterback die lang aan de kant heeft gestaan met een gebroken sleutelbeen wat roest vertoont. Toch is het bij iemand van het statuur van Aaron Rodgers onverwacht.

DEFENSE

Aan de defensieve kant hadden de Packers geen antwoord op quarterback Cam Newton, die vier touchdowns gooide, running back Christian McCaffrey en tight end Greg Olsen. McCaffrey nam het team in de eerste drive eigenhandig op sleeptouw met negen touches voor 60 yards en een touchdown.

Daarna was het woord aan Olsen die, na een voetbreuk, eindelijk weer het niveau van de afgelopen seizoenen haalde. Met negen catches voor 116 yards en een touchdown bleek de veteraan een doorn in het oog van de Packers-verdediging. En passant kwam hij ook op de zevende plaats op de lijst van de all-time receiving yards voor een tight end, met 7,426 yards.

Voor de Panthers zorgt de overwinning ervoor dat ze hun playoff kansen in eigen hand houden. Als ze hun resterende twee wedstrijden winnen, eindigen ze bovenaan de NFC South.

FOLES GOOIT EAGLES NAAR EEN BYE

In de eerste wedstrijd van het seizoen met quarterback Nick Foles als starter ontsnapten de Philadelphia Eagles aan een pijnlijk verlies tegen divisiegenoot New York Giants. Met vier touchdowns wist de vervanger van de geblesseerde Carson Wentz een 20-7 achterstand om te buigen in een 34-29 overwinning op ‘Big Blue’.

Met nog 48 seconden op de klok hadden de Giants nog één kans om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Op fourth down vanaf de 11-yard-lijn wist quarterback Eli Manning tight end Engram echter niet te bereiken. De Eagles hielden stand. De drie touchdowns van Manning waren wel weer een milestone voor de Manning-familie.

Door de overwinning stelden de Eagles een eerste-ronde-bye in de play-offs zeker. Foles liet zien dat er rekening moet worden gehouden met de Birds in de postseason.

JAGUARS NAAR DE PLAYOFFS

Na een blowout-overwinning op de Houston Texans mogen de Jacksonville Jaguars zich voor het eerst sinds 2007 gaan bewijzen in de playoffs. Aan de hand van quarterback Blake Bortles werden de Texans met 45-7 over de knie gelegd. Bortles is de laatste drie wedstrijden in bloedvorm, met passer ratings van 119.8, 123.7 en 143.7.

Voor de Texans kan het einde van het seizoen niet snel genoeg komen. Na de blessure van rookie quarterback Deshaun Watson gaat het van kwaad tot erger met het team. Alleen wide receiver DeAndre Hopkins weet zich enigszins aan de malaise te onttrekken. Dat is toch knap met T.J. Yates en Tom Savage die de ballen naar je gooien.

Met de Jaguars zal serieus rekening gehouden moeten worden in de playoffs. De verdediging is één van de beste in de league en maakt het voor ieder team lastig. Zo kan het team ook winnen zonder de focus van hun aanval: running back Leonard Fournette.

WASHINGTON VERSLAAT ARIZONA

In een wedstrijd die nergens meer om ging, wisten de Redskins na twee verliespartijen op rij eindelijk weer een wedstrijd te winnen. De Arizona Cardinals, waar Gabbert toch niet de langetermijnopvolger van quarterback Palmer lijkt te zijn, werden met 20-15 verslagen.

Cover Photo: AP Photo/Mike McCarn

Ook leuk om te lezen