NFL Update: Deacon Jones overlijdt op 74-jarige leeftijd

Door

Green Bay Packers v St. Louis Rams

De Master of the Sack is gisteren op 74-jarige leeftijd overleden in Southern California. Deacon Jones speelde het grootste deel van zijn carrière voor de Los Angeles Rams (1961 tot 1971) en was de bedenker van de term sacking the quarterback. Hier was Jones namelijk ook nog eens heel erg goed in, maar omdat sack statistieken pas vanaf de jaren ’80 officieel werden bijgehouden is het onzeker hoeveel sacks Jones precies had. Maar dat hij goed was, daar bestaat geen twijfel over, in veertien jaar speelde hij in acht Pro Bowls en hij miste in zijn gehele carrière slechts vijf wedstrijden. Volgens de Rams’ onofficiële statistieken zou hij in die periode goed zijn geweest voor 173 sacks.

Collie wil doorspelen

Ondanks drie hersenschuddingen in vier jaar en een afgescheurde knieband wilt Austin Collie, ex-Indianapolis, komend seizoen toch uitkomen voor een NFL-team. Collie, 27, beseft zich goed wat de risico’s zijn maar houdt teveel van het spelletje om nu te stoppen: “Iemand kan mij toch een kans geven? Geen enkel team hoeft zich zorgen te maken dat ik ze ga aanklagen, het is mijn eigen verantwoordelijkheid.”

Gezien de discussie die er de afgelopen jaren is ontstaan over het gevaar van hersenschuddingen lijken Collie’s opmerkingen eigenwijs en lijkt hij er beter aan te doen om het hierbij te laten, maar Collie beweert zelf dat zijn neuroloog hem heeft verzekerd dat hij geen risico loopt op lange termijn schade. Een anonieme NFC scout zei het volgende: “Het wordt lastig voor welk team dan ook om hem een grote rol te geven, gezien de ernst van de blessures, maar allicht kan hij voor de korte termijn als 4e receiver nuttig zijn.”

Raiders QB competitie

De Raiders gaan het preseason in met vier quarterbacks: Matt Flynn, Terrelle Pryor, en rookies Tyler Wilson en Matt McGloin. Maar waar sommigen een kans zagen voor Pryor lijkt het momenteel eerder te gaan tussen Flynn (Die de zegen heeft van coach Allen) en Tyler Wilson (Die grote indruk maakt tijdens de workouts). Allen zei het volgende over Pryor: “Het is een geweldige atleet, maar hij is er nog niet. Er zijn enkele puntjes van het quarterback spelen waar hij nog aan zal moeten werken.”

Daarnaast bracht ESPN’s Chris Mortensen van de week zelfs het nieuws dat de Raiders erg verrast zijn door het spel van undrafted free agent Matt McGloin. De Penn State alumnus deed het naar verluidt veel beter dan verwacht en zou de druk op Pryor weleens kunnen vergroten.

Tot slot kwam Hue Jackson, ex-coach van de Oakland Raiders, met het verhaal dat hij nog steeds slecht slaapt van het feit dat Colin Kaepernick nu quarterback is van de 49ers, en niet van de Raiders. “Ik denk er nog altijd aan, we hadden er alles voor over om hem te draften. Toen ik hem aan het scouten was nam hij alle twijfels weg, zijn spel bij Nevada, de interviews…hij had alles in zich om een NFL-quarterback te worden.”, aldus Hue Jackson, die uiteindelijk met zijn Raiders verrast werd toen de 49ers zichzelf omhoog ruilden en hem met de vierde pick in de tweede ronde uitkozen in de draft van 2011. De rest is geschiedenis…

Ook leuk om te lezen