Slam dunk: De zen van Phil Jackson

Door

De LA Clippers zoeken een nieuwe head coach. Na de bekendmaking van het vertrek van Vinny Del Negro duurde het op onze redactie welgeteld één minuut voordat iemand de onvermijdelijke naam noemde: Phil Jackson.

Children's Hospital Los Angeles Gala: Noche de NinosJe kon de afgelopen tijd sowieso moeilijk om de Zen Master heen. Een mediaoffensief rondom zijn boek “The Eleven Rings” bracht Phil in zowat elke Amerikaanse tv en radioshow. Hij maakte gretig gebruik van de spotlights om en passant wat nieuwtjes over allerhande bijzaken te droppen.

Zo weten we nu hoe Jackson reageerde op de aanstelling van Mike D’Antoni als coach van de LA Lakers (“Ik moest lachen”) en vergeet niemand meer dat hij eigenlijk dertien ringen heeft. Verder nam hij het op voor het zwarte schaap van de play-offs (Derrick Rose) en liet hij weten dat hij liever Bill Russell dan Michael Jordan in zijn team zou hebben. Ondertussen draait Jackson zijn hand niet om voor wat advies aan MLB managers, een Israëlische voetbalcoach en de Detroit Pistons.

Ik vind het allemaal maar weinig zen, zo’n plotseling mediaoffensief. Sterker nog, ik word een beetje Jackson moe. Het enige offensief dat ik van Phil wil zien is de triangle offense.

De 67 jarige Jackson houdt vol dat zijn lichaam een nieuwe termijn als coach niet aankan, maar we weten allemaal hoe zijn vorige drie pensioenen zijn verlopen. Phil kent de weg in het Staples Center, het is vlakbij huis en hij kan er doen wat hij het allerliefste doet. Dat is pas zen.

Get back on the court, Phil!

Deze column verscheen eerder in Sport Amerika Magazine.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Bart 10 jaar ago

    Kort maar krachtig! En helemaal mee eens.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen