Bizarre fumble houdt de Cowboys in play-off race

Door

Jackson
DeSean Jackson is de belichaming van de NFC East. De receiver van de Washington Redskins kreeg in de slotminuten een punt rond de 25 yard lijn en besloot deze terug te rennen. Richting zijn eigen endzone. De uitvoering van het plan was al net zo slecht als het idee, want niet alleen kwam Jackson niet verder dan de 10-yard lijn, hij verloor ook nog eens de bal aan Dallas. De Cowboys hadden maar twee plays nodig om hun enige touchdown van de wedstrijd te scoren en het was de voorbode van een 19-16 overwinning voor de Cowboys, waardoor de Cowboys met vier overwinningen en acht nederlagen nog volop mee doen om de divisie.

De strijd tussen de Redskins en de Cowboys was vooral een strijd tussen beide kickers, die elkaar tot twee minuten voor tijd volledig in evenwicht hielden met beide drie fieldgoals. Het leek er in de slotfase op dat een laatste score het verschil zou brengen, maar ineens brandde de strijd los. Verantwoordelijk hiervoor was vooral DeSean Jackson door deze fumble.

Deze buitenkans liet Dallas niet onbenut, maar Jackson kreeg van zijn quarterback niet veel later de kans om zijn fout goed te maken. Kirk Cousins vond zijn receiver in de endzone en dit keer liep Jackson de goede kant op voor de gelijkmaker.

Er stond echter nog tijd genoeg op de klok voor Matt Cassel, die tot nu toe al zijn starts had verloren dit seizoen. Met twee passes naar Dez Bryant kwam Dallas in field goal range en een foutloze trap bezorgde Dallas de belangrijke zege. Want ondanks een eerdere serie van zeven nederlagen op rij blijven de Cowboys meedoen in de strijd om de play-offs.

De Redskins, Giants en Eagles zijn nu 5-7, en de achterstand van de Cowboys is maar een wedstrijd, waarbij Dallas ook nog eens het beste record in divisiegames heeft. Hierdoor is het nog steeds mogelijk dat de ploeg van Cassel zich weet te plaatsen voor de play-offs. Komende zondag gaat Dallas in Green Bay op bezoek bij de Packers, terwijl Washington naar Chicago afreist voor het duel met de Bears. De Giants gaan op bezoek bij de Dolphins en de Eagles hebben als enige in de NFC East komende speelronde een thuiswedstrijd, en wel tegen de Bills. Een overwinning is voor elk team belangrijk om eindelijk grip te krijgen op deze bijzondere divisie.

Foto: Twitter

1 Reactie
  1. Stellan 8 jaar ago

    Ik heb kaarten voor de laatste regular season game Giants-Eagles dus laat het maar lekker spannend blijven!! 🙂

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen