Broncos verliezen ongeslagen status in Indianapolis

Denver Broncos v Indianapolis Colts

Het was de wedstrijd waar iedereen reikhalzend naar uitkeek: de terugkeer van Peyton Manning naar de stad waar hij zich jarenlang manifesteerde als een van de beste quarterbacks in de NFL. Maar een feestje zat er niet in voor Manning, want het was Andrew Luck die met zijn Indianapolis Colts de overwinning greep met 39-33 en zo bevestigde dat de AFC alles behalve een gelopen race is.

De wedstrijd ging op en neer aan het begin en voldeed volledig aan de verwachtingen, de Broncos sloegen als eerste toe via een Manning-Decker touchdown. In het tweede kwart grepen de Colts echter controle over de wedstrijd: Broncos returner Trindon Holliday had een verloren fumble, en ook Peyton Manning had een kostbare fumble door toedoen van oud-teamgenoot Robert Mathis die tot een safety leidde.

En zo keek het team dat het ene na het andere offensieve record had verbroken tijdens de eerste weken van het seizoen halverwege tegen een achterstand aan van 26 tegen veertien.

In het laatste kwart zette Manning echter de comeback in en even leek het erop dat de Colts het zouden weggeven, maar met iets minder dan zeven minuten te gaan gooide Manning een interception en de daaropvolgende field-goal van Adam Vinatieri gooide de wedstrijd op slot.

Zodoende had Andrew Luck ditmaal niet eens een comeback nodig, de sophomore die vorig jaar grossierde in 4th-quarter comebacks boekte misschien wel zijn grootste overwinning tot dusver in zijn carrière als een Indianapolis Colt. Hij eindigde met 21-uit-38, 228 yards en drie touchdowns. Maar nog belangrijker: hij en de Colts lieten zien dat de Broncos en Manning wel degelijk te verslaan zijn.

Want voor Peyton Manning en de Denver Broncos was het een avond om te vergeten: vier turnovers, veel penalties, en een offensive line die moeite had om de defensieve druk van de Colts te weerstaan. Het was deze combinatie die voorkwam dat Peyton Manning een overwinning kon boeken op zijn oude werkgever, en tevens het enige team dat hij nog nooit heeft verslagen in de NFL.

De Denver Broncos (6-1) verliezen hiermee hun koppositie in de AFC West aan de ongeslagen Kansas City Chiefs. Volgende week ontvangen ze de Washington Redskins (2-4). De Indianapolis Colts (5-2) blijven aan kop in de AFC South en mogen volgende week gaan genieten van deze overwinning: zij hebben namelijk een bye week.

There’s a new sheriff in town: en zijn naam is Andrew Luck

Overige Wedstrijden

Baltimore Ravens (3-4) @ Pittsburgh Steelers (2-4), 16-19

Vier field goals van Pittsburgh kicker Shaun Shuisham helpen de Steelers in de slotseconden langs de Ravens, die voor de derde keer in vier wedstrijden verliezen.

Cleveland Browns (3-4) @ Green Bay Packers (4-2), 13-31

Brandon Weeden had het wederom moeilijk als quarterback voor de Cleveland Browns en de Packers blijven ongeslagen in eigen huis door deze makkelijke overwinning.

San Francisco 49ers (5-2) @ Tennessee Titans (3-4), 31-17

Jake Locker kwam terug als quarterback voor Tennessee maar het mocht niet baten. San Francisco won voor de vierde keer op rij en gaat nu richting Londen voor een wedstrijd tegen de Jaguars.