NHL Recaps: Eindelijk weer winst Vancouver Canucks

Vannacht een vrij rustig programma in the National Hockey League met slechts drie wedstrijden voor de boeg. Ed Versteeve blikt terug

Vancouver Canucks – Buffalo Sabres

IMG_20151208_062253

Na drie nederlagen op rij, wilden de Canucks wel weer eens weten hoe het is om te winnen. De Sabres moesten daarvan het slachtoffer worden.

De Sabres begonnen goed, met een vroege goal voor Gionta. Echter, na anderhalve minuut bracht Vrbata de stand alweer op 1-1. Later die periode was het opnieuw Vrbata, waardoor Vancouver na twintig minuten met 2-1 voor stond. In de tweede periode ging Vancouver verder waar het gebleven was, want Prust en Henrik Sedin bouwden de voorsprong van de Canucks uit naar 4-1. Reinhart deed vroeg in de derde periode nog wat terug voor Buffalo, maar later maakte Vrbata zijn hattrick compleet. 5-2 werd de eindstand.

Boston Bruins – Nashville Predators

IMG_20151208_062309

In de TD Garden stond Boston Bruins vs Nashvill Predators op het programma. Twee teams die het zeer aardig doen. De thuisploeg verdedigde een voorsprong van drie punten voor aanvang.

Al snel bleek dat Nashville maar één missie had: 2 punten meenemen en niks minder. De Predators waren het gehele duel de bovenliggende partij. Toch was het Boston dat tot tweemaal toe een voorsprong nam, maar even zoveel keren kwam Nashville langszij. In de slotperiode scoorde Roman Josi de winnende treffer, zodat de verdiende 3-2 zege op het conto van Nashiville kwam.

Colorado Avalanche – Minnesota Wild

IMG_20151208_062205

Een team om rekening mee te houden is Minnesota Wild. De ploeg staat keurig tweede in de Central Division. Vannacht speelde de ploeg in het Pepsi Center van divisiegenoot Colorado Avalanche. Van de laatste acht onderlinge ontmoetingen won Minnesota er zeven.

De eerste twee perioden kunnen we kort meegeven. Saai, weinig actie, weinig schoten op doel, Tyson Berrie zette de Avs op 1-0. In het laatste bedrijf zat er meer snelheid in het spel van beide teams en zorgde Parise voor de gelijkmaker. In OT greep Colorado de winst via Mitchell. Een duel om snel te vergeten voor Minnesota.