TNF: Eagles winnen NFC East showdown

Door

De Philadelphia Eagles hebben vannacht uitstekende zaken gedaan tegen de New York Giants. Het was een wedstrijd die beide teams moesten winnen om (mede) het iniatitef te nemen in de NFC East. De Eagles grepen de kans met beide handen aan en lijken de benodigde vorm om de play-offs te halen weer terug te hebben. De Giants konden er, los van Saquon Barkley, weinig tegenover zetten in een regenachtig MetLife Stadium waardoor de eindstand uitkwam op 34-13.


GUESS WHO’S BACK


De Eagles zijn weer terug van weggeweest. Het leek eindelijk weer op het team dat vorig seizoen de Superbowl wist te winnen. Een flitsende start met special teams en een vroege pick van Kamu Grugier-Hill zette meteen de toon van de avond. De Eagles leken scherper, agressiever en hongeriger dan de Giants. Zo ook Carson Wentz die voor 278 yards en drie touchdowns gooide. De quarterback had meer tijd en ruimte in de pocket om zijn throws te maken. Zelfs bij de eerste touchdown pass naar Alshon Jeffery had Wentz buiten de pocket de hele dag tijd om hem in de endzone te vinden. De offense zal in de komende wedstrijden blijven leunen op de schouders van Carson Wentz. Hij lijkt er in ieder geval op dat hij zijn MVP vorm weer enigszins begint terug te krijgen.

Aan de andere kant van de bal kwam de Eagles defense ook sterk voor de dag. Met vier sacks en één interception werd er constant druk uitgeoefend op een zwakke Eli Manning. Cornerback Jalen Mills hield een gefrustreerde Odell Beckham Jr vrij eenvoudig uit de wedstrijd. OBJ had namelijk maar zes receptions voor 44 yards.


DAGEN MANNING ZIJN GETELD


Het lijkt er meer en meer op dat Eli Manning zijn beste dagen ver achter hem liggen. Manning kwam twijfelachtig, bang en onzeker over tegen de Eagles. Odell Beckham Jr heeft zijn gelijk gekregen met de kritiek die hij afgelopen week had op zijn quarterback. OBJ heeft geen enkele keer de kans gekregen om zijn verticale playmaking talent te laten zien. De cornerbacks van de Eagles zijn amper onder druk gezet met diepe ballen. In plaats daarvan koos Manning steeds voor checkdowns en screen passes. Manning eindigde de wedsrijd met 24 completions uit 43 throws voor 281 yards en één interception. Enigszins misleidende cijfers aangezien Saquon Barkley zijn negen receptions, die hij omzette in 99 yards, op of achter de line of scrimmage kreeg.


Hoop in donkere dagen voor de G-men is Saquon Barkley. Hij was het enige lichtpunt voor de New York Giants in de verloren wedstrijd. Hij sneed door de running defense, die tweede geranked staat, heen alsof ze er niet stonden. Barkley had in totaal dertien carries voor 130 yards, waaronder een 50 yards touchdown run in het derde kwart. Dat was echter niet zijn meest indrukwekkende run van de avond. Die kwam in het tweede kwart van de wedstrijd. Een 55 yards catch and run door het hart van de Eagles defensie. Hij ontweek verdedigers alsof ze er niet stonden met zijn beweeglijkheid en snelheid. Het dilemma blijft echter: hadden de Giants een quarterback moeten draften of is Barkley de juiste keuze geweest?


Met deze overwining komen de Eagles op 3-3 en de Giants op 1-5. Hiermee zijn de Eagles het te kloppen team in de NFC East. Grootste reden voor optimisme is het uitstekende spel van Carson Wentz die zijn groove weer gevonden heeft. Voor de Giants wordt het een zwaar seizoen. And with the first pick of the 2019 NFL draft the New York Giants select…..

Coverphoto: Getty Images

1 Reactie
  1. Arjan 4 jaar ago

    Wij waren in Metlife en inderdaad Manning was heel slecht. Wentz was outstanding.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen