NFL Recaps: Gurley buitenaards, Patriots herstellen orde

Door

Weinig spanning zondagavond in twee van de drie afternoon games, maar wel een hele mooie afsluiter tijdens Sunday Night Football. In Dallas speelde quarterback Dak Prescott de Jaguars-defensie aan flarden. Nashville zag haar Titans geen enkel punt op het bord krijgen tegen de uitmuntende Ravens. De Denver Broncos waren het enige team dat haar tegenstander, de LA Rams, kon bijbenen, maar recordman Todd Gurley bleek te briljant om af te stoppen. Als toetje kregen we het mooiste duel van de week tijdens Sunday Night Football waarin de Patriots de ongeslagen uitdager uit Kansas City maar net af konden schudden.


BUITENAARDSE GURLEY ONGRIJPBAAR VOOR BRONCOS


De Rams moesten het altijd zonnige Los Angeles even verruilen voor het ijskoude Denver zondagavond en de vraag was of dat vriesweer een impact zou hebben op de prestaties van de ploeg. Het antwoord is ja en nee. Jared Goff was wisselvallig en kon geen touchdown werpen. De Rams defensie liet twintig punten toe. Gelukkig voor de Rams kunnen ze beschikken over de beste running back van het land, Todd Gurley II. Gurley had geen enkele moeite met de negatieve temperaturen en liet een van zijn beste games ooit optekenen. De MVP-runner-up van vorig jaar liep voor maar liefst 208(!) yards, een persoonlijk record.

De Broncos hadden de gehele wedstrijd geen antwoord op Gurley, die min of meer deed wat hij wou. Zeker in de eerste helft leek Gurley eigenhandig de Broncos naar een nieuw verlies te rennen. Ook offensief waren de Broncos onmachtig, met een bijzonder matige Case Keenum aan het roer.

In de tweede helft kwam er dan toch leven in de Broncos-aanval. Jared Goff wierp een interceptie waarop Denver meteen kon antwoorden met een touchdown naar Emmanuel Sanders. Denver kwam nog akelig dichtbij, maar het slaagde er uiteindelijk niet in de recordavond van Gurley teniet te doen. De Rams blijven zo ongeslagen terwijl de Broncos (2-4) zich zorgen mogen beginnen maken in de AFC West.


JAGUARS ONHERKENBAAR ZWAK TEGEN VERRASSENDE COWBOYS


De Jaguars kwamen als duidelijke favoriet afgereisd naar The Big D. Één van de beste defensies nam het immers op tegen een van de slechtste aanvallen. Maar quarterback Dak Prescott nam zijn Dallas-aanval op sleeptouw en leverde een dominante prestatie af tegen de onherkenbare Jaguars. De Cowboys scoorden drie touchdowns in de eerste helft en hielden de Jaguars op nul. Prescott leek wel een veranderd man en schudde de zwakke prestaties van de afgelopen weken van zich af. Hij gooide twee touchdown-passes naar Cole Beasley in de eerste helft en liep zelf ook zes punten binnen.

De zo geroemde Jaguars-defensie gaf intussen niet thuis. Ook offensief waren de Jaguars nergens. Pas in het derde kwart kon Jacksonville voor het eerst scoren met een zeldzame goeie pass van Blake Bortles naar Dede Westbrook. Dak bleef ondertussen produceren en deed dat niet alleen met zijn arm, maar ook met zijn benen. Prescott haalde nooit meer rushing yards in een wedstrijd dan vandaag, 82 in totaal. Ook Ezekiel Elliott pikte z’n graantje mee, met opnieuw meer dan 100 rushing yards en een touchdown er bovenop. De Cowboys klimmen met deze dominante prestatie opnieuw naar .500 en doen weer helemaal mee in de NFC East.


RAVENS-DEFENSIE GUNT TITANS NIETS


Zowel de Ravens als de Titans hadden wat te bewijzen na de pijnlijke nederlagen van vorige week. Maar enkel Baltimore leek het helemaal begrepen te hebben, want de Titans leverden opnieuw een belabberde prestatie af. De Ravens overklasten de Titans op ieder vlak en gunden de tegenstander in hun eigen Nashville niet eens een score. Baltimore scoorde een touchdown in elk van de eerste drie kwarten, maar het was toch vooral de defensie die lights out was vandaag. Titans-quarterback Marcus Mariota wist niet wat hem overkwam en werd maar liefst elf, jawel elf(!) keer gesackt. Een wedstrijd om snel te vergeten voor Mariota, terwijl de Ravens-defensie liet zien dat ze wel eens elite zou kunnen zijn.


PATRIOTS HOUDEN UITDAGER CHIEFS MAAR NET VAN DE WINST


Het beste van de zondag was voor het laatst bewaard en niet alleen op basis van het affiche. De nog ongeslagen Chiefs en uitgedaagde New England Patriots maakten alle verwachtingen waar. Het werd een gevecht tussen twee zwaargewichten die allebei niet neer wilden gaan. Uiteindelijk wonnen de Patriots, met uitblinker Sony Michel en een gevarieerde aanval onder leiding van Tom Brady, op punten van de uitdager.

De Kansas City Chiefs gingen echter allesbehalve knock-out. Patrick Mahomes herstelde zich met hulp van Kareem Hunt en Tyreek Hill van twee intercepties en kwam keer op keer terug in de wedstrijd. Dat biedt hoop voor de rest van het seizoen. De winnende drive kwam wel ‘gewoon’ weer op naam van Brady die kicker Stephen Gostkowski moeiteloos in positie bracht om de game winner binnen te trappen. De Patriots komen met 4-2 weer binnen één zege van de leiding in de AFC. De Chiefs (5-1) behouden wel de koppositie.

Coverfoto: USA Today

Ook leuk om te lezen