Yankees winnen double-header dankzij Ichiro en Pettitte

Door

Ichiro SuzukiDe New York Yankees hebben gisteren twee keer gewonnen van de Toronto Blue Jays. De middagwedstrijd ging met 4-2 naar New York en in de avond waren ze met 2-1 te sterk voor The Jays. Doordat de Baltimore Orioles wederom in extra innings wonnen van de Seattle Mariners staan de Yankees een halve game voor in de pennant race.

Yunel Escobar deed niet mee in de double-header. Hij werd gisteren geschorst door de Blue Jays, omdat hij een anti-homo leus op zijn eye-black had gezet.

Vintage victories
Ichiro Suzuki was de held van de dag.  In totaal was hij gisteren goed voor zeven honkslagen, vier gestolen honken, twee runs en sloeg hij ’s avonds het winnende punt binnen. In de eerste wedstrijd maakte de Japanner bij een 2-2 stand door een cruciale vangbal de laatste uit van de achtste inning. Suzuki voelt zich weer helemaal de oude nu hij kan meespelen om titels en prijzen. Dat was precies de reden waarom de Yankees hem hadden gehaald. Bij de Mariners sloeg Ichiro voor het eerst in zijn carrière onder de .300 AVG.

Sinds hij in de Bronx speelt slaat hij 52-uit-164. (.317 AVG) Naast Suzuki is ook een andere Yank weer terug op zijn oude niveau. Good old Andy Pettitte was weer terug op de heuvel, nadat hij drie maanden op de disabled list had gestaan. Hij kreeg in vijf innings geen punten tegen en gooide driemaal een strikeout.

Untuck
Waar de oudgedienden in New York weer beginnen aan hun tweede jeugd zouden de meeste mensen ook terugdenken aan closer Mariano Rivera, die het hele seizoen bezig is met herstellen van zijn ernstige schouderblessure. Ware het niet dat zijn vervanger, Rafael Soriano, stilletjes Mariano ‘The Sandman’ Rivera doet vergeten. Soriano heeft ondertussen al 42 saves achter zijn naam staan en is bezig aan een persoonlijk recordseizoen.

Na elke save rukt hij opstandig zijn shirt uit zijn broek, zijn signature move. Gisteren gooide hij twee keer de deur op slot, waarvan de laatste een 4-out save was. Hij heeft nu in 63 innings een ERA van 1.99 en 66 strikeouts. Rafael ‘Untuck’ Soriano moet nog drie keer een wedstrijd redden en hij heeft zijn imponerende prestatie van 2010 bij de Tampa Bay Rays geëvenaard.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen