Yankees, Rangers plaatsen zich voor play-offs

Door

De New York Yankees en Texas Rangers hebben zich zondag van deelname aan de play-offs in de MLB verzekerd. De Yankees, waar de Nederlander Andruw Jones weer niet in actie kwam, waren met 9-6 te sterk voor Toronto Blue Jays. Met dank aan de Rangers, die met 8-7 te sterk waren voor Los Angeles Angels, kunnen de play-offs de Yankees niet meer ontgaan.

Met de zege op de Angels krijgen de Rangers voor een derde maal op rij de kans om de World Series te bereiken. De afgelopen twee jaar reikte Texas tot de finale, maar stapte steeds als verliezer van het veld. De Nederlander Jurickson Profar, die afgelopen maand een spectaculair debuut beleefde bij de Rangers, speelt vanwege de inkrimping van het roster waarschijnlijk niet in de play-offs.

Ook de Baltimore Orioles plaatsten zich door de overwinning van de Rangers voor het naseizoen. De Orioles en de Yankees zijn in de East Divisie van de American League verwikkeld in een hevige strijd om de eerste plaats. Met nog drie duels op het programma hebben beide teams 92 duels gewonnen tegen 67 nederlagen. Begin september hadden de Yankees nog een gat van drie duels, maar deze voorsprong is in de afgelopen weken verdwenen.

De nummer één plaatst zich, samen met de twee andere divisie-winnaars direct voor de halve finale van de play-offs in de American League. De nummer twee speelt een beslissingsduel tegen het beste team dat geen winnaar van een divisie is geworden voor een plaats in de halve finale.

In de National League zijn de play-offplaatsen zo goed als vergeven. De Washington Nationals (met de Nederlander Roger Bernadina), Atlanta Braves (met de Nederlander Andrelton Simmons), Cincinnati Reds en San Franciso Giants zijn al zeker van het naseizoen. Het vijfde en laatste ticket lijkt naar regerend World Series-winnaar St. Louis Cardinals te gaan.

Ook leuk om te lezen