WWE Superstars: Time To Step Up!

Door

Vandaag is op WWE.com bekend gemaakt dat Randy Orton 60 dagen is geschorst vanwege een overtreding van de WWE Wellness Policy. Naast Orton is ook Rey Mysterio geschorst vanwege een overtreding Wellness Policy, zit Chris Jericho thuis vanwege het Braziliaanse vlag incident en is de voormalige World Heavyweight Champion Mark Henry geblesseerd. Verder maken megasterren als Brock Lesnar, The Undertaker en Triple H maar sporadisch hun opwachting in de WWE. Voor welke ‘up and coming stars’ is dit de kans om net als CM Punk (vorig jaar juni/juli) de stap naar ‘the next level’ te zetten?

Dolph Ziggler (Foto: FJ Producties)

Dolph Ziggler
De voormalige male cheerleader, herinnert u zich de Spirit Squad nog(?), Dolph Ziggler heeft al kort mogen ruiken aan de World Heavyweight Championship, 11 minuten om precies te zijn. Verder nam hij het in WWE- en World Heavyweight Championship main event matches op tegen Edge (Royal Rumble 2011) en CM Punk (Royal Rumble 2012). The ShowOff is wat mij betreft de man die de komende jaren één van de gezichten van de WWE moet worden. Hij is de beste ‘seller’ in de WWE (door vele fans vergeleken met Mr. Perefct), heeft charisma en is een natuurlijke ‘heel’ (bad guy). Tijdens zijn periode in het WWE ontwikkelingstraject kreeg hij de bijnaam ‘heel’ van zijn trainers omdat hij ook buiten de ring iets te veel opschept over zijn (niet te ontkennen) kwaliteiten. Ziggler is een perfecte heel (Champion) die met iedere WWE Superstar een uitstekende match kan produceren en het publiek tegen zich weet te krijgen. Ik voorspel dat Dolph Ziggler de Raw Money in the Bank ladder match wint (juli) en binnen een paar maanden WWE- of World Heavyweight Champion is.

 

Cody Rhodes
Cody Rhodes is de zoon van ‘The American Dream’ Dusty Rhodes en de halfbroer van Dustin ‘Goldust’ Rhodes, performen in een WWE ring is hem dus met de paplepel ingegoten. Na een lange ‘run’ als Intercontinental Champion, waarin hij de titel weer credible heeft gemaakt, is het nu tijd voor de volgende stap. Rhodes is een uitstekende ‘heel’ met veel charisma en hij beschikt over een uitstekende moveset in de ring. Verbaal kan er nog wel wat verbeterd worden, maar hij weet zich de laatste tijd steeds beter staande te houden met een microfoon in de hand. Cody was de dragende kracht in de ‘WrestleMania-feud’ met The Big Show. Ik verwacht dat Cody de SmackDown Money in the Bank ladder match wint.

Jack Swagger (Foto: FJ Producties)

Jack Swagger
Swagger wist tijdens WrestleMania 26 in 2010 de Money in the Bank ladder match te winnen. Twee dagen na zijn WrestleMania overwinning maakte Swagger gebruik van zijn Money in the Bank-contract en versloeg hij tijdens SmackDown de toenmalige World Heavyweight Champion Chris Jericho. The All-American American leek op weg naar een carrière als main event Superstar. Zijn eerste en enige ‘run’ al World Heavyweight Champion (ik tel zijn ECW Championship niet mee) was niet overtuigend en na een aantal maanden als World Heavyweight Champion verloor hij de titel aan Rey Mysterio in een Fatal 4-Way match. Swagger is een natuurtalent in de ring en bewijst regelmatig dat hij uitstekende matches kan neerzetten, wanneer hij de kans en tijd krijgt. Wat mij betreft is het tijd voor een babyface turn en een run als ‘All-American American (Super)Hero’. Swagger beschikt over heeft de kwaliteiten om uit te groeien tot een van de populairste Superstars in de WWE.
Lees hier het Sport Amerika: The Magazine interview met Jack Swagger en bekijk hier de beelden.

Overige:

  • Kofi Kingston: Zou kunnen uitgroeien tot de nieuwe Rey Mysterio. Spectaculair in de ring, veel charisma en heel populair. Hij heeft alleen nog een duidelijker character nodig.
  • Antonio Cesaro: De in Zwitserland geboren nieuwkomer beschikt over alle tools om een hele grote ster te worden. Ik verwacht dat hij binnen 2 jaar WWE- of World Heavyweight Champion is.
  • R-Truth: Heeft vorig jaar zijn kans gehad tegen John Cena tijdens Capitol Punishment. Hij was tijdens deze ‘feud’ bijzonder sterk ‘on the mic’ (Little Jimmy) maar de WWE Championship match tegen Cena was een grote teleurstelling. R-Truth verdient nog een kans om te laten zien wat hij kan.
  • Dean Ambrose: Zit nog in het opleidingstraject van de WWE maar gaat vanaf het moment dat hij tijdens Raw of SmackDown debuteert een onuitwisbare indruk achterlaten bij de WWE Universe.

Ook leuk om te lezen