Nicklas Lidstrom beëindigt carrière

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

Terwijl de Los Angeles Kings en de New Jersey Devils uitmaken wie zich volgend seizoen de regerend kampioen mag noemen, spelen in Detroit andere zorgen: aanvoerder Nicklas Lidstrom beëindigt zijn carrière. De verdediger begon in 1991 zijn carrière in de NHL bij de Detroit Red Wings en speelde daar zijn gehele carrière.

Mr. Perfect won met de Red Wings in totaal vier keer de Stanley Cup en individueel won de Zweed zeven keer de Norris Tophy voor beste verdediger en één maal de Conn Smythe Trophy. Lidstrom verkreeg twaalf All-Star game nominaties en was de eerste Europese aanvoerder die de Stanley Cup omhoog mocht houden en de eerste Europese Conn Smythe Trophy winnaar.

Namens zijn vaderland bracht Lidstrom met de winnende goal in de finale de Olympische titel van 2006. Ook won Lidstrom in 1991 al een wereldkampioenschap met zijn land, waarmee hij in 2006 de 17de speler ooit was die de drie hoofdprijzen (Stanley Cup, Olympisch goud en WK-goud) gewonnen had.

Lidstrom speelde 1564 regular season games en miste in zijn twintig seizoenen in de NHL nooit de playoffs. Slechts negen spelers speelden meer wedstrijden in het reguliere seizoen, onder wie vier verdedigers: Ray Bourque(1612), Larry Murphy(1615), Scott Stevens(1635) en Chris Chelios(1651).

Lidstrom zei na de uitschakeling in de playoffs tegen de Nashville Predators al het volgende: “Ik weet wat ik moet doen om klaar te zijn voor een lang jaar. Ik weet dat k het kan, maar het is wel zwaar om te doen wat iedereen hier doet. En dat volgt er nog een lang seizoen. Je speelt elke week 3-4 wedstrijden en dat zes maanden lang, dat eist wel zijn tol.”

Lidstrom miste in zijn carrière slechts 44 regular season games en daarmee leek het voor Lidstrom niet echt zijn tol te eisen. Lidstrom miste in totaal slechts twee playoffwedstrijden in zijn carrière en speelde er 263; drie minder dan recordhouder Chris Chelios.

Toch komt er nu een einde aan de carrière van een legende. Hieronder zie je het eerste doelpunt van Nicklas Lidstrom in de NHL; er zouden in totaal 264 doelpunten van de stick van Nicklas Lidstrom komen, de Zweed maakte 54 playoff-doelpunten.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen