NHL Recaps: Acht wedstrijden pas beslist na OT of SO

Na één dagje rust vlogen we er opnieuw in, maar liefst 12 wedstrijden stonden er op het programma. Met de Boston Bruins – New York Rangers als uitschieter. Het werd opnieuw een historisch avondje in de NHL, met onder andere de achttiende wedstrijd op rij waarin Patrick Kane minstens één punt verzamelde en een evenaring van het record waarin acht wedstrijden pas beslist werden na overtime of shootouts. Hieronder overlopen we enkele van de gespeelde wedstrijden. Enjoy!

Boston Bruins – New York Rangers
cd0ymzcznguwzdbhnduynddiytjhm2yyzthlmtjjotqwyyznpwvkmmq0zji1ztvmnwu3nmm4mtnjogezmte5zji2yjiw-e1448646420294

Dit duel werd uitgelicht door ons en het stelde allerminst teleur. Het werd een wedstrijd om je duimen en vingers af te likken, pure reclame voor het ijshockey. Doelpunten, spektakel en spanning vond je gisteravond terug in de TD Garden van Boston. De wedstrijd kende pas zijn ontknoping in de allerlaatste minuten wanneer de thuisploeg een achterstand omboog in een overwinning. In twee minuten tijd ging de stand van 2-3 naar 4-3! Meteen ook de vijfde opeenvolgende overwinning voor de Bruins.

Philadelphia Flyers – Nashville Predators
Smith_giroux_flyers

Ook in Philadelphia kregen we spektakel te zien. Nashville kwam al heel snel op voorsprong, maar dat werd even snel al terug weggewerkt. Na de 2-1 van McDonald leek het erop dat de Flyers als overwinnaar van het ijs zouden stappen, maar daar dacht Fisher 20 seconden voor tijd anders over. Op assist van Forsberg schoot hij de wedstrijd naar overtime. Daarin besliste Gostisbehere de wedstrijd waardoor de Flyers dan toch de twee punten thuis hielden.

Minnesota Wild – Winnipeg Jets
Winnipeg-Jets-vs.-Minnesota-Wild1-624x416

De Central Division heeft bijna dagelijks een topper op het programma, zo ook weer deze nacht waarin Minnesota de Jets uit Winnipeg ontvingen. Echt geïnspireerd waren de Wild niet echt, in 60 minuten hockey kwamen ze maar aan amper 15 shots on goal. Heel magertjes, hun collega’s aan de overkant geraakten dan weer aan 29 SOG. Het is dan ook niet verrassend dat Winnipeg als winnaar van ijs stapten na een 1-3 overwinning. De Jets kunnen deze tweepunter goed gebruiken in hun strijd om terug aan te sluiten.

Washington Capitals – Tampa Bay Lightning
Dustin+Tokarski+Tampa+Bay+Lightning+v+Washington+XU-qPNj5skWl

Deze topper in de Eastern Conference leek lange tijd een simpele overwinning voor Washington te worden. T.J. Oshie maakte er in het begin van de derde periode 4-0 van in een wedstrijd waarin Tampa Bay geen poot aan de grond kreeg. Maar het kan snel keren in sport, dat bewezen Boyle en Hedman die de score terugbrachten tot 4-2. De Lightning begonnen er terug in te geloven en Holtby moest nu alle zeilen bij zetten (20 SOG in periode drie voor TBL). Gelukkig voor Washington werd er niet meer gescoord en komen ze door deze overwinning tot op één punt van de Rangers.

Anaheim Ducks – Chicago Blackhawks
Marian-Hossa-Corey-Perry-Anaheim-Ducks-Chicago-Blackhawks-featured-640x424

De twee punten waren voor 95% in handen van Anaheim. Na 58 minuten spelen was de stand 2-0 voor de thuisploeg. In een onwaarschijnlijke ontknoping stuurden Hossa en Keith deze wedstrijd alsnog in overtime. Ook een gelukje voor Patrick Kane, die door dit late puntje zijn streak naar achttien opeenvolgende wedstrijd met minstens één punt. Daarmee komt hij op een gedeelde eerste plek (Amerikaanse spelers). Terug naar de wedstrijd waarin de Ducks van slag waren en daar profiteerden de Blackhawks optimaal van. Anisimov maakte de comeback compleet met de 2-3. We beginnen stilaan medelijden te krijgen met Anaheim, wat een snertseizoen (voorlopig).