‘MLB en Londen in gesprek over wedstrijden in 2017’

Door

Oakland Raiders v Miami Dolphins

Een serie MLB-wedstrijden in Hoofddorp lijkt verder weg dan ooit. Gijs Selderijk, technisch directeur bij de KNBSB, zei twee maanden geleden op NU.nl in gesprek te zijn over 2017, maar Jon Paul Morosi van FOX Sports meldt dat Major League Baseball en Londen vooruitgang boeken voor een serie wedstrijden in het Olympisch Stadion.

Het stadion, in 2016 de nieuwe thuishaven van voetbalclub West Ham United, wordt op dit moment gerenoveerd. De MLB heeft de laatste jaren meerdere voetbalstadions in Europa bekeken en gelooft dat het Olympisch Stadion in Londen het meest geschikt is om er tijdelijk een honkbalveld te laten herrijzen.

De sport honkbal stelt niet veel voor in Engeland vergeleken met Nederland, Italië en Duitsland die beschikken over een rijkere honkbalgeschiedenis. Commercieel gezien is Londen interessanter voor de MLB tegenover Hoofddorp. Daarnaast heeft de stad de ervaring met het organiseren van wedstrijden in de NBA en NFL.

In 2014 koos Major League Baseball nog voor een cricketstadion in Australië boven Europa. Robert Eenhoorn, nu algemeen directeur bij voetbalclub AZ, schatte vorig jaar de kans in op 50/50, al denkt de lokale politiek in Haarlemmermeer er anders over. “Miljoenen aan belastinggeld zijn verkwist”, aldus Paul Meijer (fractievoorzitter Forza) in het televisieprogramma Kanniewaarzijn.

De KNBSB gelooft niet in termen ‘van uitstel komt afstel’ en benadrukt de goede relatie tussen de MLB en Nederland. “De kans is er dus nog steeds dat het gaat komen in de toekomst”, zei Selderijk op NU.nl.

Foto: Getty Images/archief

1 Reactie
  1. Jetsfan 7 jaar ago

    Zou erg jammer zijn, beetje oog voor traditie zou de heren van de MLB sieren. Altijd maar weer dat vervloekte geld. Alsof de MLB daar al niet genoeg van heeft. Nog maar kort geleden wereldkampioen, veelvuldig Europees kampioen en dan ga je naar een cricketland. Niets ten nadele van cricket overigens, erg mooie sport ook, maar nergens in Europa is zo’n honkbalcultuur te vinden als in Nederland.

    Nog even een vraagje: Duitsland een rijke honkbalhistorie? Nou ben ik niet dagelijks met honkbal bezig, maar ik kan me niet heugen ooit iets van Duits succes in het Europese honkbal te hebben meegemaakt. Zowel in het clubhonkbal als op interlandniveau niet.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen