Pedro Martinez speciale assistent bij Red Sox

Door

Tampa Bay Rays v Boston Red Sox 

Een van de meest legendarische spelers keert terug naar Fenway Park. Pedro Martinez maakt vanaf nu weer deel uit van de Boston Red Sox. De handschoen blijft in de locker. Op zijn visitekaartje komt ‘speciale assistent van general manager Ben Cherington’ te staan.

Sommigen vinden de inmiddels 41-jarige Dominicaan de beste pitcher die de Red Sox ooit gehad hebben. Mede daarom heeft Cherington Martinez gehaald. Met zijn kennis, talent en ervaring is hij een toegevoegde waarde voor de huidige pitchers, moet de GM gedacht hebben. In dat kader haalde hij ook voormalig catcher en captain Jason Varitek als ‘special assistent’.

Van een comeback is geen sprake. Dat was donderdag de eerste mededeling van de oud-werper. “Maar ik mis het veld”, bekende hij.

Vriend

De man die in 2009 zijn carrière eindigde bij de Philadelphia Phillies gaat zich vooral richten op het bijscholen van de jonge pitchers. Dat doet hij niet als coach. Juan Nieves is de pitching coach, zo benadrukte Martinez. De spelers moeten hem meer zien als vriend die zijn expertise wil delen.

“Ik hou ervan om mensen iets te leren en met spelers te werken. Ik hoop dat ik iets van mijn wijsheid kan delen met ze en dat ze daar dan profijt van hebben”, klonk het bescheiden.

Martinez speelde zeven jaar voor de Bostonian franchise. Tussen 1998 en 2004 droeg hij het bekende wit-rode outfit. In die periode won hij twee van zijn drie Cy Young Awards (1999 en 2000) en de World Series in 2004. Dat gebeurde met indrukwekkende cijfers: 117 wins tegenover 37 nederlagen en een 2.52 ERA.

Zijn voormalige manager Terry Francona vindt de komst van de Dominicaan een goede zaak. “Het is interessant. Pedro zal nu wel op tijd moeten komen”, grapte de huidige coach van de Cleveland Indians. “Maar ik zeg je dit; als je goede input wil over hoe je moet gooien, dan is er niemand slimmer dan Pedro. Ik denk dat dit goed gaat werken.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen