Penguins boeken ruime zege in game 1

Ottawa Senators v Pittsburgh Penguins - Game One

In Pittsburgh werd gisteravond het startschot gegeven voor de eerste wedstrijd in de series tussen de Pittsburgh Penguins en de Ottawa Senators. De Penguins zijn eerste geplaatst in de Eastern Conference en zijn daarmee de favoriet tegen de Senators. Met goed gebruik van de powerplay wisten zij gisteravond een simpele zege te boeken: 4-1.

Powerplay

Beide teams begonnen sterk aan de wedstrijd. Na een kleine drie minuten was het al raak voor de Penguins; Paul Martin maakte de powerplay goal en gaf zijn team de leiding. Erg lang konden de Penguins niet van deze voorsprong genieten, want twee minuten later trokken de Senators de stand alweer gelijk door een goal van Colin Greening. Halverwege de eerste periode namen de Penguins weer de leiding, dit keer door een goal van Evgeni Malkin.

Een goed keepende Vokoun hield meerdere keren de gelijkmaker uit het doel. Ook de Penguins creëerden genoeg kansen in de tweede periode, maar wisten niet tot scoren te komen. Pas aan het einde van de tweede twintig minuten namen zij definitief afstand van de Senators door opnieuw een powerplay goal. Dit keer tekende Chris Kunitz voor de treffer.

In de derde periode waren het de Senators die meer schoten wisten te lossen, maar Vokoun stond zijn mannetje. Het werd halverwege de derde periode nog 4-1 dankzij een shorthanded goal van Pascal Dupuis en daarmee stond de eindstand op het bord.