MLS play-offs: LA Galaxy buigt in blessuretijd

LA Galaxy was gewaarschuwd. Tegenstander San Jose Earthquakes staat dit seizoen bekend om zijn effectiviteit in de blessuretijd. Ook tijdens de eerste ontmoeting van de play-offs was het raak. Victor Bernardez dompelde in de 94e minuut heel voetbalminnend Los Angeles in rouw door de te tekenen voor de enige treffer van het duel (foto), waarbij LA-doelman Josh Saunders er slecht uitzag.

De rake vrije trap van Bernardez bracht San Jose in een prima uitgangspositie om de finale van de play-offs in de Western Conference te bereiken. Dat de bezoekers in het Home Depot Center uitgerekend in de extra tijd van de wedstrijd toesloegen, mag geen toeval heten. Het was de vijfde keer dit seizoen dat San Jose de ‘winnende’ in blessuretijd op de borden zette. Zo ook in mei van dit jaar, toen Los Angeles al kennis maakte met de lange adem van San Jose. Alan Gordon kopte toen in de slotseconden raak voor 2-3.

Deze keer was Bernardez dus de gevierde man. Dat hing niet bepaald in de lucht, nu de thuisploeg de betere kansen had gedurende het duel. Robbie Keane was vijf minuten voor tijd dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot raakte de lat. Het aanvalsduo Keane-Landon Donovan stichtte veel gevaar. David Beckham stond in de basisopstelling van Los Angeles; de Engelsman werd een kwartier voor tijd vervangen door Edson Buddle en zag dus vanaf de bank toe hoe Bernardez via de specialiteit van Beckham zelf – de vrije trap – doel trof.

Houston Dynamo-Sporting Kansas City 2-0
De als eerste geplaatste ploeg van de oostelijke divisie bungelt op de rang van uitschakeling in de halve finale van de play-offs. Sportking Kansas City ging met 2-0 onderuit in de heenwedstrijd tegen Houston Dynamo.

De thuisploeg bleef door de zege voor de 27e keer op rij ongeslagen op eigen veld. Will Bruin, de man die Houston in de eerste ronde van de play-offs al langs Chicago Fire schoot, was wederom de held. Bij de 1-0 van Adam Moffat verzorgde hij de assist. Een kwartier voor tijd schoot hij de bal zelf fraai achter Kansas City-goalie Jimmy Nielsen, waardoor de ruim 20 duizend – in oranje gestoken – fans op de tribune konden beginnen aan een feestje.

Komende woensdag krijgt Kansas City in het eigen stadion de kans om de zeperd in Houston recht te zetten.