(VIDEO) Wilkins: ‘MJ en ik dunkten tenminste voor de fans’

Door

DOMINIQUE WILKINS

Bij Grantland maken ze graag podcasts. Nadat Bill Simmons legende Julius Erving aan tafel kreeg, was het onlangs de beurt aan Dominique Wilkins. De forward die de Atlanta Hawks in de jaren 80 naar nooit geziene hoogtes bracht; liet zijn licht onder andere schijnen over zijn rivaliteit met de Boston Celtics en vooral Larry Bird, zijn dunkduels met Michael Jordan en hoe het zou geweest zijn als Laker in plaats van als Hawk.

Dominique Wilkins of the Atlanta HawksDit waren de vijf meest opvallende quotes van de Human Highlight Reel:

1. “De Eastern Conference in de jaren 80 was echt vreselijk sterk. Er waren niet alleen de Boston Celtics. Je had Philadelphia, New York was een goed team, Chicago was een goed team, Milwaukee, Cleveland en dan de Bad Boy Pistons… Zelfs de middelmatige teams in de conference waren goede teams, zoals de Nets. De East was no joke!”

2. “De teamgenoten die juichten toen Bird 60 punten scoorde, kregen zware boetes omdat ik dat wou. Dat doe je gewoon niet. Maar Bird was so hot. Hij schoot enkele driepunters met zijn linkse hand en onze spelers werden gek. Wanneer een geweldige speler als hem in zijn zone geraakt, is er geen enkele defense die hem kan stoppen.”

3. “Ik wilde niet met een andere superster spelen. De enige manier om mijn talent te meten, was het op te nemen tegen de beste spelers van mijn tijd. Jordan, Magic, Bird enzovoort zullen allen hetzelfde zeggen. Zij speelden gewoon met goede spelers omwille van omstandigheden. Later werden de meeste goede vrienden omdat we elkaar dreven naar ons beste niveau.”

4. “Spelen met de beste point guard ooit, Magic Johnson, zou fantastisch geweest zijn. Het enige dat je moest doen, was met je handen omhoog lopen. Met hem zou ik de makkelijkste 30 of 40 punten ooit gemaakt hebben. Maar de Lakers wilden een iets grotere forward en gingen voor James Worthy, die een geweldige speler werd.”

5. “Over de 1988 dunk contest valt niet veel te zeggen… Ik deed mee aan vijf dunk contests, won er vier maar slechts twee op papier. Wat ik wel wil zeggen, is dat wij het toen deden voor de fans. Het ging niet om het individu. Ik vind het dus erg dat de sterren van vandaag niet meer willen meedoen aan de dunk contest voor de fans.”

Je kan de volledige podcast (40m 14s) hieronder integraal bekijken. 

Foto: Getty Images 

Ook leuk om te lezen