Warriors één zege verwijderd van perfecte play-offs

GOLEN STATE WARRIORS VS SAN ANTONIO SPURS

Het is de Cleveland Cavaliers niet gelukt om de Quicken Loans Arena in Cleveland te verdedigen. In de eerste wedstrijd van de NBA Finals in de thuisstad van de Cavs bleef het lang spannend, maar redder in nood Kevin Durant zorgde met zijn belangrijkste moment van de play-offs voor de overwinning van Golden State. In de hol van de leeuw wonnen de Warriors met 113-118.

Cavaliers machteloos zonder James
De Cavaliers begonnen sterk aan het eerste kwart. Ze speelde goed basketball en zelfs JR Smith zorgde voor de punten. Het waren de driepunters van Kevin Durant aan het begin van de wedstrijd die de Warriors in de kielzog van de Cavs hielden. De aanvalsdrang van Cleveland kwam abrupt tot einde toen LeBron James zijn twee minuten rust pakte aan het einde van de eerste kwart.

Het leek alsof de overige Cavaliers met de rug tegen de muur stonden wanneer hun koning het veld verliet. De Warriors maakten een 32-29 voorsprong van de Cavs ongedaan en kwamen voor het laatste fluitsignaal van het kwart op 32-39. Het gehele tweede kwart bleef Cleveland wel dichtbij de Warriors, maar pas aan het begin van het derde kwart kwam de regerend kampioen weer op voorsprong

Durant’s comeback
De Cavs bleven vanaf het derde kwart zelfs op voorsprong en leken op weg naar overwinning. Tot drie minuten voor het einde van de derde wedstrijd hadden de Cavs een voorsprong van zes punten na een rake driepunter van LeBron James. Dat bleek later ook meteen het laatste wapenfeit van de Cavs. Vanaf dat moment is het de Warriors en met name Kevin Durant wat de klok slaat. Bij een stand van 113-111 laat Kevin Durant zien hoe rustig hij is. Met een geweldige driepunter in crunch time laat hij James kansloos.

Daarna breidde hij en Curry de voorsprong verder uit. Met een 11-0 voor GSW aan het einde van de wedstrijd behaalde ze de derde overwinning van de Finals en wellicht nog het belangrijkste, de vijftiende zege op rij deze play-offs.

Het duo Curry en Durant was gisteren op dreef. De point guard scoorde 26 punten, dertien rebounds en zes assists, Durant kon zich meten met zijn teamgenoot. Hij pakte acht rebounds, zorgde voor zes assists en 31 punten. Irving en James deden het beide persoonlijk beter dan het duo van Golden State Warriors. Samen produceerden zij 77 punten, zeventien rebounds en twaalf assists.

‘Cavs in 7’
Kort na de wedstrijd stuurde JR Smith een tweet de wereld in: ‘Cavs in 7’. Al snel werd de guard op zijn vingers getikt en werd zijn tweet verwijderd. Na afloop gaf Kevin Durant zelf nog aan dat de Finals er nog niet op zitten. De Warriors zijn nog een zege verwijderd van de NBA-titel. Zaterdag op zondagnacht om 3:00, Nederlandse tijd, wordt de vierde wedstrijd gespeeld in Cleveland