Knicks makkelijk voorbij Sixers

Door

Onder leiding van Carmelo Anthony hebben de New York Knicks ook hun tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. In Madison Square Garden was het team van Mike Woodson veel te sterk voor de Philadelphia 76ers: 84-100. Net als in de eerste wedstrijd kreeg Melo, goed voor 27 punten,  veel hulp van zijn teamgenoten die op de bank begonnen.  Waar in de eerste wedstrijd tegen de Heat Steve Novak uit zijn slof schoot, was het nu J.R. Smith die een belangrijk aandeel had in de zege. De shooting guard schoot 20 punten bij elkaar en pakte 9 rebounds.

Voor Philadelphia, nog steeds zonder de geblesseerde aanwinst Andrew Bynum, was Jrue Holiday de beste man op het veld. De point guard was veel te snel voor het Knicks backcourt en maakte mede daardoor 27 punten. Vijftien daarvan kwamen voort uit driepunters van de jonge speler die eerder deze week zijn contract verlengde in Philadelphia. Hij tekende een vierjarig contract ter waarde van 41 miljoen dollar.

Ondanks het goede spel van Holiday was de wedstrijd eigenlijk nooit echt spannend. De Knicks grepen snel de leiding en gaven die voorsprong niet meer uit handen. Op het einde mochten daarom ook mindere goden even meespelen, waardoor onder meer legendarisch dunker James White zijn eerste NBA-punten in dik drie jaar mocht maken.

De Sixers krijgen overigens snel de kans om zich te revancheren. Over minder dan 30 uur spelen de twee teams alweer tegen elkaar. Een verschil: het Wells Fargo Center in Philadelphia is morgenavond de plaats van handeling.

Ook leuk om te lezen