Warriors nog één zege verwijderd van NBA-titel

Door

StephenCurry
De Golden State Warriors hebben na de winstpartij van afgelopen nacht nog één overwinning nodig om zich tot NBA-kampioen te kronen. Voor het eigen, uitzinnige publiek werd het 104-91 in het voordeel van het team van Steve Kerr. Dinsdag kan de ploeg uit de Bay Area voor het eerst sinds 1975 kampioen worden.

Fel begin
Dat er op het scherpst van de snede gespeeld werd mag geen verrassing heten. Met name Draymond Green’s incasseringsvermogen werd op de proef gesteld, door J.R. Smith, en later Dellavedova:


James wederom ijzersterk
Tussen het fysieke geweld door liet LeBron James weer eens zien waarom hij één van de allergrootste basketballers ooit is. Met 40 punten, 14 rebounds en 11 assists kon de nederlaag van de Cavs onmogelijk op diens conto geschreven worden, dus ontbrak het The King na afloop niet aan zelfvertrouwen:

Watervlugge Curry onnavolgbaar
Dan naar Golden State, waar Stephen Curry de show stal. Dat viel te verwachten, maar is deze finals niet altijd een vanzelfsprekendheid gebleken. Nadat er bij Curry in de eerste finale-wedstrijden wat zand in de machine leek te zitten, liet hij vannacht weer zien waarom hij de terechte MVP is. Zo kent Curry qua balbehandeling geen gelijke in de NBA:

Het bleef niet bij frivoliteiten, want Curry’s elegante spel ging, zoals bijna altijd, gepaard met uitmuntende statistieken. Bovenstaande driepunter besliste de wedstrijd en met 37 punten, waarvan 21 uit driepunters, schoot Curry met scherp. Het leverde hem complimenten op van onder andere Magic Johnson:

Dinsdag kan Golden State de titel pakken. In Cleveland, waar James en co. alle steun van hun fans nodig zullen hebben…

Foto Getty Images

4 Reacties
 1. Mitchell Busby 8 jaar ago

  Een fantastische game voor Lebron, maar zonder hulp gaat het heel moeilijk worden. Het small ball ligt de Warriors stukken beter, Mosgov werd echt gemist.

  • Kuups 8 jaar ago

   Blatt moet eens zelf handelen in plaats van steeds op Kerr’s acties reageren. Hij loopt constant achter de feiten aan met de Cavs, verzin eens iets man. Kerr heeft in mijn ogen al meerdere goede ingrepen/acties ondernomen die ervoor hebben gezorgd dat de Warriors nu op voorsprong staan. En Blatt? Hack-a-Iggy met 2.20 te gaan. Mastermind.
   Ook blij dat die Dellavedova-Curry idiotie ten einde is. Gelukkig wint (voor mij als liefhebber) uiteindelijk een natuurtalent het (bijna) altijd van een domme kracht.
   Wel weer enorm zitten genieten van LeBron. Man, wat een beest. Ondanks de defence van Iggy, bijna een triple double in de 1e helft. Rake schoten van 2+ meter achter de 3pntlijn. Fantastisch.

   • Mitchell Busby 8 jaar ago

    Ik ben het eens met alles wat je zegt. Het was prima om Delly probs te geven voor wat hij deed, want puur op energie speelde hij echt heel goed en won hij game 3 voor de Cavs. Maar uiteindelijk is het gewoon een hele matige basketballer, dat zag je heel goed deze wedstrijd toen Lebron even op de bank ging zitten en Delly het initiatief moest nemen.

 2. Stefan 8 jaar ago

  It’s over. GSW gaat dit zeker niet meer weggeven!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen