Nationals verslaan Brewers, Max Scherzer blinkt uit

Door

MaxScherzer

De Washington Nationals wonnen vannacht met 4-0 van de Milwaukee Brewers. Startende werper Max Scherzer blonk uit en gooide een complete game.

Scherzer speelde geweldig en maakte de eerste achttien slagmannen uit zonder een honkslag tegen te krijgen. Brewers-speler Carlos Gomez zou uiteindelijk in de zevende inning een einde maken aan de perfect game van de pitcher. Tweede honkman Anthony Rendon probeerde de bal nog te vangen, maar hij kwam net tekort. Later in de wedstrijd zou Scherzer alleen nog één keer vier wijd gooien.

De werper zou uiteindelijk zestien strikeouts noteren, een nieuw persoonlijke record. Daarnaast was het een nieuw clubrecord. Nooit eerder gooide een pitcher van de Nationals zoveel strikeouts in een wedstrijd. Stephen Strasburg had het vorige record in handen. Hij gooide op 8 juni 2010 veertien keer drie slag tegen de Pittsburgh Pirates.

Scherzer is opnieuw bezig aan een goed seizoen. De 30-jarige werper heeft tot nu toe zeven overwinningen en vijf nederlagen. Daarnaast noteert hij 113 strikeouts en een ERA van 1.93. Vooral in de maand mei speelde hij geweldig. Van de zes wedstrijden die maand won hij er vijf. Zijn ERA was die maand 1.67 (!).

Vannacht spelen de Nationals in Florida tegen de Tampa Bay Rays. Startende werper Gio Gonzalez (4-3, 4.42 ERA) neemt het op tegen Erasmo Ramirez (5-2, 4.96 ERA). De wedstrijd begint om 1:10 (Nederlandse tijd).

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen