Volgend jaar drie NFL wedstrijden in Londen

Door

Pittsburgh Steelers v Minnesota VikingsTijdens het seizoen 2014 zullen er maarliefst drie reguliere seizoenswedstrijden uit de NFL op Brits grondgebied worden gespeeld. De Jacksonville Jaguars, Oakland Raiders en Atlanta Falcons zullen alle drie afreizen naar Europa voor een ‘thuiswedstrijd’ op Wembley. De drie franchises komen niet uit de lucht vallen. Van de Jaguars was al bekend dat ze nog twee seizoenen lang het vliegtuig naar Londen pakken, hoewel eigenaar Shad Khan net weer zijn beurs heeft getrokken en 20 miljoen dollar in EverBank Field heeft gepompt.

Wembley sold out
De Falcons zijn al langer niet blij met de Georgia Dome en er liggen serieuze plannen voor een nieuw complex in de stad. Het befaamde, maar sterk verouderde Coliseum van de Raiders voldoet ook niet en zit bovendien nooit vol. Wat de tegenstanders van de drie teams zijn wordt waarschijnlijk pas begin volgend jaar bekend gemaakt, maar voor de fans van football in Nederland en België is dit wederom een geweldige mogelijkheid een wedstrijd live mee te maken die om de hoek wordt gespeeld. Niet alleen in Nederland en België, maar vooral in het Verenigd Koninkrijk groeit de belangstelling voor de NFL. De wedstrijd tussen de Pittsburgh Steelers en Minnesota Vikings tijdens speelronde vier op Wembley was geheel uitverkocht met ruim 83.000 verkochte kaartjes.

Groeiend enthousiasme
De NFL laat weten zeer tevreden te zijn met de Europese samenwerking en ziet de wedstrijden overzee als een mooie kans het merk ‘NFL’ wereldwijd nog beter op de kaart te zetten. NFL Commissioner Roger Goodell ziet bovendien nog een ander verschijnsel: “Het enthousiasme voor de sport is groeiende; de fans zijn er dol op.” De sfeer op Wembley tijdens de eerder genoemde wedstrijd van anderhalf week geleden was inderdaad geweldig en het was opvallend dat op de tribunes en op straat werkelijk alle (32) jerseys te zien waren. Europa is zijn liefde voor american football dus nog niet verloren, ondanks het ter ziele gaan van de NFL Europe in 2007, wat ook het einde betekende van de Amsterdam Admirals. Volgend jaar gelukkig drie mogelijkheden om football op het hoogste niveau live te zien in Europa.

Foto: Getty Images

8 Reacties
 1. Polderbewoner 9 jaar ago

  Dat is zeer goed nieuws… Zal de info hierover in de gaten houden.

  Teams zoals de Bronco’s, 49-ers, Seahawks of de Saints als tegenstander zou echt super zijn.

 2. Roger Rousseau 9 jaar ago

  Je vreest altijd alleen maar voor het moment waarop ze ons in hun ogen voldoende geenthousiasmeerd hebben en vervolgens willen gaan cashen met Gamepass.

 3. Rob 9 jaar ago

  Ik zou het overigens niet meer dan normaal vinden om vanaf moment x te betalen voor GamePass. Liefst zie het het gratis uiteraard, maar betalen voor een commerciele dienst lijkt me niet meer dan normaal.

 4. Roger Rousseau 9 jaar ago

  Waarschijnlijk heb je ook wel gelijk Rob. Maar het is ook niet eenvoudig om op internet exacte bedragen te vinden wat Gamepass zou kosten. Misschien dat iemand dit weet?

 5. Herman ter Mors 9 jaar ago

  Ik las laatst dat iemand een Promo Code had neergezet voor NBA League Pass. Ik kan het niet weervinden. Zou iemand mij nog die Code kunnen vertellen? Alvast bedankt

 6. Rob 9 jaar ago

  Standaard prijzen zijn ca. Eur. 135,- Euro volgens mij voor een volledig seizoen (incl. play offs /super bowl). Dat moest een collega van mij uit BE namelijk betalen. Is nog altijd goedkoper dan een Eredivisie seizoen (en een stuk interessanter :p). Meestal hebben ze ook een intro-korting ofzo. Maar laat het vooralsnog maar gratis blijven :).

 7. Roger Rousseau 9 jaar ago

  Bedankt voor de info Rob. Is in ieder geval een ander bedrag dan bijvoorbeeld $25 per week, dat ik ook al op internet heb zien passeren. En inderdaad, zeker interessanter dan Eredivisie.
  Who dat!

 8. Polderbewoner 9 jaar ago

  Het wordt tijd dat er een zender opstaat die besluit om alle amerikaanse sporten uit te gaan zenden in Nederland. Misschien als Fox sports en Sport 1 samen gaan, dan heb je in ieder geval NBA en NFL.Maar het is wachten op een zender gebaseerd op het idee van ESPN America en Fox sports internationaal die meerdere wedstrijden verdeeld over een aantal kanalen tegelijkertijd uitzend variërend van NFL,NBA,MLB tot aan NHL. Eventueel aangevuld met collegewedstrijden. Daar wil ik best voor betalen per maand.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen