NFL Free Agency: Bradshaw naar Steelers?

Door

NFC Championship - New York Giants v San Francisco 49ersNFL Free Agency is nu bijna een week onderweg en we hebben al veel mutaties mogen melden op sportamerika.nl. Vandaag een overzicht van wat er sinds vrijdagavond het weekend door gebeurd is op Free Agency gebied en wat we nog niet gemeld hebben.

Rams en Long komen voorwaarden voor deal overeen
De St. Louis Rams en free agent offensive tackle Jake Long zijn gisteravond tot een deal gekomen. Long, de eerste overall pick van de 2008 draft door de Miami Dolphins bracht vorige week al enkele dagen door in St. Louis maar vertrok zonder deal. Kevin Demoff, de Rams’ chief operating officer, kwam naar buiten met de deal. Long startte iedere wedstrijd tijdens zijn eerste drie seizoenen en mocht naar vier Pro Bowls, maar raakte de laatste twee jaren geblesseerd. Hij eindige het seizoen 2012 met een tricepsblessure en de Dolphins besloten vervolgens hem niet de franchise tag te geven en hem dus ook niet 15,4 miljoen dollar over het volgende seizoen te betalen.

Giants halen voormalig Raiders TE Brandon Myers
Voormalig Oakland Raiders tight end Brandon Myers heeft als free agent getekend bij de New York Giants. De Giants maakten het nieuws over het voormalige product van de University of Iowa zondag zonder details bekend. Myers spendeerde zijn eerste vier seizoenen in Oakland, speelde 58 wedstrijden waaronder 28 starts en heeft een prima seizoen achter de rug waarin hij alle zestien wedstrijden aan het begin verscheen en 79 receptions voor 806 yards en vier touchdowns liet noteren.

Raiders laten LB Burnett tekenen
De Oakland Raiders hebben free agent linebacker Kevin Burnett binnen en blijven hiermee bezig hun defense een nieuw gezicht te geven. Burnett, die zijn broer Kaelin in Oakland tegenkomt, speelde de laatste twee seizoenen voor Miami en startte in 59 wedstrijden over acht jaren. Hij noteerde een career-high 110 tackles en 2 ½ sacks in 2012. Burnett, een twee ronde draft pick door Dallas in 2005, spendeerde vier seizoenen in Dallas en twee in San Diego voordat hij bij de Dolphins tekende. Burnett is de derde linebacker die door de Raiders gehaald wordt. General manager Reggie McKenzie haalde eerder al Kaluka Maiava uit Cleveland en Nick Roach uit Chicago.

Steelers en Packers geïnteresseerd in RB Bradshaw
Free agent running back Ahmad Bradshaw staat in de belangstelling van zowel de Steelers als de Packers. De Giants lieten hem in februari gaan, maar concrete belangstelling was er tot nu toe officieel niet. Sinds hij vrij op de markt is vonden collega running backs Steven Jackson (Falcons) en Rashard Mendenhall (Cardinals) al nieuw onderdak. Het vertrek van Mendenhall uit Pittsburgh is uiteraard een duidelijke verklaring voor de interesse van de Steelers in Bradshaw. Hij zette meer dan 1000 yards neer, plus nog eens zes touchdowns, ondanks het missen van twee wedstrijden door een blessure. Dat laatste is wel een zorg. Slechts één maal in zijn zesjarige carriere speelde hij een volledig seizoen van zestien wedstrijden.

Tim Tebow schijnt aanbieding Arena League op zak te hebben
Of het nu waar is of niet, de Orlando Predators hebben officieel naar buiten gebracht interesse te hebben in de huidige Jets’ quarterback Tim Tebow, áls hij nergens meer aan de bak komt in de NFL. Voor nu staat Tebow op het roster van de Jets, maar of dit nog zo is als training camp begint is nog te bezien. New York shopt geregeld met de veelbesproken quarterback in de hoop er wat draft compensatie voor terug te krijgen. De moed zal Tebow ondertussen ook wel in de schoenen zijn gezonken en een carrièreswitch als voorganger in een Pinkstergemeente komt steeds dichterbij.

Overig kort nieuws:

Saints: Receiver en special teamer Courtney Roby heeft opnieuw getekend in New Orleans. Zijn belangrijkste bijdrage ligt bij special teams waar hij aanvoerder voor was. Hij retourneerde vorig seizoen dan ook nog een blocked punt voor een touchdown.

Bengals: Linebacker Rey Maualuga en cornerback Adam Jones zijn dichtbij een re-sign, dit allemaal volgens de officiële website van de Bengals. Het opnieuw aan zich binden van deze twee spelers zal een geweldige boost zijn voor de ondertussen niet zwakke defense.

Ravens: Star safety Ed Reed zal waarschijnlijk deze week nog een keuze maken voor een nieuw team of een langer verblijf in Baltimore. Afgelopen zaterdag haalden de Ravens in ieder geval eindelijk hun eerste free agent binnen met defensive lineman Marcus Spears (Dallas).

Bears: De Bears zullen komende draft proberen de best mogelijke quarterback binnen te halen. Steeds meer bronnen rondom het team geven het signaal af dat het aflopende contract volgend jaar van Jay Cutler het einde voor hem zal zijn in Chicago.

49ers: Het vertrek van Dashon Goldson lijkt te zijn opgevuld met safety Craig Dahl (Rams). Een driejarige deal werd beklonken. Eerder deze week vertrok Goldson naar Tampa Bay voor een vijfjarig contract.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen