MLS: Derby Day levert spektakel op

De Californische derby tussen LA Galaxy en Chivas is gisteren na een spectaculaire slotfase in een gelijkspel geëindigd. In het Home Depot Center, waar beide teams normaliter hun thuiswedstrijden afwerken, werd het 1-1. Chivas speelde het grootste gedeelte met 10 man na een vroege rode kaart van Velazquez. Toen Galaxy in de 83e minuut op voorsprong kwam door Jack McBean leek de wedstrijd gespeeld, maar 1 minuut voor tijd zorgde Alvarez voor de gelijke eindstand.

In het eerste halfuur leken beide teams moeite te hebben met de warme omstandigheden. De wedstrijd kwam maar moeilijk op gang en er viel maar 1 goede kans te noteren: uit een vrije trap kopte Jose Villarreal de bal tegen de lat. In de 40e minuut leek het breekpunt in de wedstrijd zich aan te dienen, toen Velazquez met een dubieuze tweede gele kaart van het veld gestuurd werd.

De tweede helft leverde het verwachtte spelbeeld op. Galaxy, dat in de eerste helft een licht overwicht had, creëerde een groot veldoverwicht en kwam tot enkele goede mogelijkheden. Vlak na rust kwam Galaxy dichtbij de openingstreffer toen Magee met een geplaatste kopbal de paal trof. Mogelijkheden voor Robbie Keane werden door goed keeperswerk van Dan Kennedy onschadelijk gemaakt.

In de 83e minuut gebeurde dan toch hetgeen dat niet kon uitblijven: Galaxy opende de score. Na een scrimmage voor het doel van Chivas kopte Jack McBean de 1-0 achter de keeper van Chivas. De openingsgoal leidde ook direct het slotoffensief van Chivas in, dat resulteerde in de gelijkmaker van Alvarez in de 89e minuut. Zo deelden beide teams de punten en zal Chivas het meest tevreden zijn met dit resultaat. LA Galaxy bezet na deze wedstrijd de 3e plaats, met Chivas net daar achter op plek 4.

FC Dallas – Houston Dynamo, 3-2

FC Dallas heeft door een zwaarbevochten overwinning op Houston Dynamo de koppositie in de Western Conference bemachtigd. FC Dallas, dat slechts 3 van de laatste 19 Texaanse derby’s gewonnen had, speelde een sterke eerste helft en kwam hierin op een comfortabele 2-0 voorsprong. Nadat George John in de 34e minuut de score geopend had, was het een minuut later Andrew Jacobson die de marge verdubbelde. Houston gaf echter niet op en kwam in de tweede helft sterk terug. In de 79e minuut zorgde Andrew Driver voor de aansluitingstreffer, wat het geloof bij de ploeg uit Houston volledig deed terugkeren. Deze hoop bleek terecht want nauwelijks 5 minuten later was het Brad Davis die de ploegen in evenwicht bracht. De knappe comeback van de gasten zou niet beloond worden; Kenny Cooper werd in de 90e minuut de matchwinner door de winnende treffer te maken en daarmee de thuisploeg de koppositie te bezorgen.