Twins weten eindelijk Yankees weer te verslaan

Door

Het was de Twins onder manager Ron Gardenhire sinds 2002 pas zes keer gelukt om van de Yankees te winnen in de Bronx. Gisteren lukte het de ‘Twinkies’ eindelijk om weer eens te winnen, terwijl het daar in het begin van de wedstrijd niet naar uitzag. Het was ook de dag van het debuut van Andruw Jones voor de Yankees.

Al na de eerste inning leken de Yankees op weg naar een nieuwe overwinning op de Twins. Na een snelle inning van Sabathia opende Derek Jeter de inning met vier wijd. Nick Swisher volgde met een single en beide honklopers werden binnengeslagen door een three-run home run van Mark Teixeira, al weer zijn vierde in vijf wedstrijden.

Zo stond het na drie slagmensen al 3-0 en leek het een zware dag te worden voor starter Brian Duensing, zeker ook toen Andruw Jones in zijn eerste slagbeurt voor de Yankees een home run sloeg om de stand naar 4-0 te tillen.

Na de tweede inning wisten de Yankees echter niet meer te scoren, wat op dat moment geen probleem leek omdat C.C. Sabathia in zeven innings slechts 2 honkslagen tegen kreeg en zes keer drie slag gooide.

In de achtste inning ging het toch mis. Reliever Rafael Soriano gooide met twee uit en alle honken bezet (2 walks en een single) vier wijd op Joe Mauer en werd vervangen door David Robertson.

Robertson kwam op zijn eerste slagman, Delmon Young, op een full count, zodat alle honklopers zouden gaan stelen op de volgende pitch. Die pitch werd door Young omgeturnd in een ‘Texas leaguer’ naar het rechtsveld waarop alle drie de honklopers wisten te scoren: 4-4.

In de tiende inning sloeg Joe Mauer Denard Span over de plaat en bracht hij de Twins voor het eerst op voorsprong. Closer Joe Nathan gooide de wedstrijd met een 1-2-3-inning in het slot en de Twins pakten hierdoor hun tweede win van het seizoen.

Foto: tripleinthegap.files.wordpress.com

Ook leuk om te lezen