Sabres bijna zeker van play-offs

De Buffalo Sabres hebben dinsdagavond een zeer belangrijke overwinning behaald op de Tampa Bay Lightning. De Sabres wonnen thuis met 4-2 en namen hierdoor de zevende plek over van de New York Rangers. Het team van coach Lindy Ruff heeft nu vijf punten voorsprong op de als negende geplaatste Carolina Hurricanes, die nog drie duels te gaan hebben.

De bezoeker hadden zich al verzekerd van de play-offs maar waren in een gevecht verwikkeld met de Pittsburgh Penguins om de vierde plek. Als deze twee teams hun huidige plek behouden, komen ze elkaar in de eerste ronde van de play-offs tegen en het team op de vierde plek heeft daarbij het thuisvoordeel. Doordat de Penguins wel wonnen dinsdag, hebben zij nu drie punten voorsprong op de Lightning.

Tampa Bay begon het beste aan de wedstrijd. Na dertien minuten in de eerste periode bracht Ryan Malone zijn team namelijk op voorsprong door middel van een tip-in. Lang hield deze voorsprong echter geen stand, want een kleine drie minuten later zorgde Thomas Vanek (foto) voor de gelijkmaker.

Vanek werd de grote uitblinker van deze wedstrijd aangezien hij in het tweede bedrijf na een fraaie schijnbeweging met zijn backhand ook de 2-1 scoorde. Vijf minuten later werd de voorsprong verder uitgebreid. Na een snelle uitbraak was het Tim Connolly die via een mooi afstandsschot scoorde.

Na nog geen minuut in de derde periode bracht Tampa Bay de spanning weer helemaal terug toen Vincent Lecavalier de puck achter Sabres-goalie Jhonas Enroth werkte na mooi voorbereidend werk van Martin St Louis en Teddy Purcell.

Verder kwamen de Lightning echter niet en in de laatste minuut besliste Vanek zelfs het duel door na een onderschepping de puck in het lege doel te schuiven, waardoor de Sabres dus twee belangrijke punten binnenhaalden.