Texas Rangers hopen op Cardinals-scenario

Door

Hoewel ze ’t in Arlington ontkennen, is het voor de Texas Rangers een bittere pil dat zij vanavond in een alles-of-niets-wedstrijd hun World Series-droom in leven moeten houden. Als ‘winnaar’ van een wild card klampt de ploeg zich vast aan het Saint Louis Cardinals-scenario van vorig jaar.

Als de welbekende nachtkaars is het reguliere seizoen van de Rangers uitgegaan. Slecht vier zeges uit de laatste dertien wedstrijden, waardoor ze de AL West verloren aan de verrassende Oakland A’s. Het team uit Arlington is momenteel allesbehalve overtuigend en kreeg woensdag de gifbeker in handen gedrukt door in de 162ste game de koppositie te verliezen aan de Athletics.

Maar een nieuwe ronde en één nieuwe kans. Wat gebeurd is, wordt vergeten. De  focus ligt nu helemaal op de partij van vanavond tegen de Baltimore Orioles. ,,De belangrijkste les van de afgelopen jaren in de play-offs is dat het momentum per pitch, play of hit kan wisselen”, meldt outfielder Michael Young hoopvol.

Manager Ron Washington weet dat z’n ploeg het niveau heel snel moet opkrikken om het seizoen het gewenste vervolg te geven. ,,We hebben nog altijd de mogelijkheid”, zegt hij. ,,Wij moeten weer ons eigen spelletje gaan spelen. Dat hebben we de laatste tijd niet gedaan.”

Dan maar een potje meer spelen om de World Series te winnen, is de opvatting van de runner-up van 2011. De Rangers willen de Cardinals van vorig jaar worden. De ploeg uit Saint Louis haalde toen met het slechtste record van alle play-offdeelnemers het toetje, maar gingen er wel met de titel vandoor. In de eindstrijd versloegen de Cards Texas in zeven wedstrijden, terwijl Washington en co in game 6 slechts één strike verwijderd waren van het kampioenschap.

In Texas vinden ze dat ze veerkracht hebben getoond. De teleurstelling van de nederlaag was immers groot. Toch staan ze weer in de play-offs en achten zij zichzelf niet kansloos om all the way te gaan.

,,We moeten dit jaar iets neerzetten en daar geloven we in”, klinkt Adrian Beltre stellig. ,,We kunnen niets meer doen aan vorig seizoen. Ik weet wel dat dit een betere ploeg is dan in 2011. Een ploeg met meer ervaring.”

Yu Darvish staat vanavond op de heuvel tegen de O’s. Aan hem de taak om het verdedigend potdicht te houden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen