Turco wedt (en verliest) van Canadiens-fan

Door

Het komt niet vaak voor dat reserves zorgen voor krantenkoppen, maar Chicago Blackhawks backup-goalie Marty Turco maakte het waar. Een (verloren) weddenschap met een fan van de Montreal Canadiens zorgde ervoor dat de keeper weer even in de schijnwerpers kwam te staan.

Wat er zo bijzonder is aan een weddenschap? Het feit dat het tijdens de wedstrijd gebeurde.

Een fan (“Robert”) belde een radiostation in Montreal met het verhaal dat hij tijdens het duel om $5 had gewed dat de Blackhawks-goalie. Gezeten naast de Hawks-bank, wedde hij dat Chicago, nadat Michael Cammalleri de thuisploeg aan de leiding had gebracht, niet meer zou scoren. Turco nam de weddenschap aan, en nadat Patrick Kane niet veel later voor de gelijkmaker tekende, kreeg Turco van de fan een Canadees 5 dollar-biljet, met daarop ‘Habs Rule’ geschreven.

Daarmee was de weddenschap echter nog niet afgelopen, want Robert stelde quite of dubbel voor. Opnieuw hapte Turco toe. En nadat de Canadiens de wedstrijd in OT wonnen, gaf Turco de fan enkele bankbiljetten, waaronder het orginele vijf dollar-biljet. Alleen was ‘Habs’ nu doorgekrast, en vervangen door ‘Turco Rules’.

Overigens stond de goalie woensdagochtend al weer vroeg op het ijs in Chicago, om Patrick Sharp aan een laatste test te onderwerpen. Sharp had een maand aan de kant gestaan met een knieblessure, en doorstond de test met glans.

Dat was maar goed ook, want de Hawks konden hem in de ‘must-win’ tegen St. Louis meer dan goed gebruiken. De Blues startten in de United Center furieus, en namen al na zeventien seconden (!) via David Backes een voorsprong.

Na een minuut in de tweede periode zorgde TJ Oshie zelfs voor 0-2, maar daarna was het een tijdlang Chicago dat de klok sloeg.

Marian Hossa (zijn treffer werd maar liefst zes minuten gereviewed in het command tenter in Toronto), Tomas Kopecky en Mick Leddy zorgden niet alleen voor drie onbeatnwoorde treffers, maar ook voor het feit dat het momentum in de United Center volledig was gekeerd.

Toch slaagden de Blues erin om halverwege de derde periode de United Center nog een keer stil te krijgen, toen Chris Stewart Duncan Keith afblufte: 3-3.

In overtime maakte Keith zijn slippertje echter goed, door Jonathan Toews op maat te bedienen. De Blackhawks captain maakte alleen voor goalie Ty Conklin geen fout, 4-3.

De Chicago Blackhawks kwamen door de zege op 95 punten. De ploeg denkt, met nog twee wedstrijden te gaan, nog twee punten nodig te hebben om zich te verzekeren van een startbewijs voor de playoffs.

Zie hier de samenvatting tussen de Blackhawks en Canadiens.

Foto: d.yimg.com

Ook leuk om te lezen