Cubs plaatsen twee pitchers op de DL

Door

Tijdens springtraining wreven de Chicago Cubs zich nog vergenoegd in de handen toen divisie-concurrenten St. Louis Cardinals en Milwaukee Brewers her en der pitchers verloren door blessures. Maar nu de competitie nog maar nauwelijks op gang is, zijn ze zelf aan de beurt.

Randy Wells (foto) en Andrew Cashner, respectievelijk de vierde- en vijfde starting pitcher van de Cubs, werden door de club woensdag op de DL geplaatst. Wells kampt met een spierverrekking in z’n rechter onderarm, terwijl Cashner tegen de Arizona Diamondbacks een pees in zijn schouder verrekte.

Beiden kregen inmiddels tien tot veertien dagen absolute rust voorgeschreven. In het beste geval zal zowel Cashner als Wells niet meer dan een maand buitenspel staan.

,,We zullen een manier moeten vinden om hier door heen te komen,” aldus general manager Jim Hendry. ,,In het honkbal is er niemand die medelijden met je heeft. We zullen onze tijd nemen en het op een goede manier doen.”

De Cubs haalden Casey Coleman alvast terug van triple A-filiaal Iowa, die zondag de plaats van Wells op de heuvel zal innemen. Coleman maakte aan het slot van afgelopen seizoen al acht starts voor de Cubs. Cashner zal op dinsdag worden vervangen door reliever James Russell.

Wells toonde zich, uiteraard, behoorlijk teleurgesteld.

,,Dat is het,” liet hij weten. ,,Verschrikkelijk teleurstellend. Dit is een belangrijk jaar voor me. Ik had me echt voorgenomen om goed te beginnen. Relatief gezien was het dat met een run in zes innings ook wel, maar ik was een beetje slordig, en daar zal m’n blessure ongetwijfeld mee te maken hebben gehad.”

Foto: 1.bp.blogspot.com

Ook leuk om te lezen