Switch-pitcher Pat Venditte opgeroepen bij Athletics

Door

Venditte

De Oakland Athletics hebben vandaag switch-pitcher Pat Venditte voor het eerst opgeroepen. De relief pitcher is in staat om met beide armen te gooien. Vanavond tegen de Boston Red Sox kan hij zijn debuut in de Major League maken.

Mocht Venditte vanavond ook daadwerkelijk in actie komen tegen de Red Sox, dan wordt hij de eerste werper in de Major League sinds 1894 die in staat is om met beide armen te pitchen. De werper gebruikt een handschoen met vier vingers en twee duimen, zodat hij tussen de slagmannen door van arm kan wisselen.

https://youtu.be/P2TUm7FOMxw

Als hij tegenover een switch-hitter staat, moet hij voor het gooien eerst aangeven welke arm hij gaat gebruiken. Vervolgens mag hij tijdens de slagbeurt niet meer van arm verwisselen.

New York Yankees
De pitcher, die eind deze maand dertig jaar oud wordt, werd in 2008 gedraft door de New York Yankees.  Na een aantal keer geblesseerd te zijn geweest, noteerde hij vorig seizoen in Triple A een ERA van 3.36 in 56 1/3 inning.

De Yankees verlengden het contract van Venditte aan het eind van het vorig seizoen niet en dus werd hij een free agent. De werper tekende een minor league-contract bij de A’s en deed met het team uit Oakland mee tijdens de voorbereiding.

Red Sox
De A’s nemen het om 1:10 (Nederlandse tijd) op tegen de Red Sox. Scott Kazmir (2-3, 2,93 ERA) is de startende werper voor Oakland. Bij Boston begint Wade Miley (4-5, 4,97 ERA) op de heuvel.

Foto: Twitter

1 Reactie
  1. Daniel Caraballe 6 jaar ago

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen