Season in review: Philadelphia Phillies

Door

Cole Hamels

Voor het tweede achtereenvolgende jaar speelden de Philadelphia Phillies een dramatisch seizoen. Hoge, te hoge verwachtingen konden wederom niet waar worden gemaakt. Lichtpuntje in het donkere seizoen was Cole Hamels. Hij gooide goed, getuige zijn 2.46 ERA en een WAR van 6.9. Hij kon echter de oude ploeg (gemiddeld 27,9) niet in gang krijgen en kan nu wel eens verruild worden! In 2015 zullen de verwachting naar beneden worden bijgesteld en gaat de ploeg bouwen aan de toekomst. Gevalletje van: beter laat dan nooit.

 Managers: Ryne Sandberg
General Manager: Ruben Amaro Jr.
Stadion: Citizens Bank Park
2013: 4e in de NL East (73-89)
2014: 5e in de NL East 
(73-89)
2014 MVP: Cole Hamels (6.9 WAR)
2014 LVP: Domonic Brown (-1,4 WAR)

2014 Upside
* Cole Hamels’ 2.46 ERA was goed voor een negende plek net achter free agent Jon Lester. Pitchen kan Cole dus nog wel.

* Ben Revere liet zien dat hij een legitieme lead off hitter kan zijn. Met en Phillies best .306 slaggemiddelde en 48 gestolen honken lijkt hij doorgebroken te zijn.

* De ploeg is weer een jaartje ouder geworden en dat betekent dat spelers als Jimmy Rollins en Ryan Howard een jaartje dichter bij hun pensioen zijn gekomen.

2014 Downside
*De pitching staff had het zwaar te verduren. Cliff Lee gooide bijna niet en als hij gooide was het verre van effectief. Toch gooide de ploeg nog een gecombineerde no-hitter:

* Dat had ook effect op het stoppen van de running game van de tegenstander. Daar eindigen de Phillies op de 29e plek. Net voor de San Diego Padres.

* De strikeouts van Ryan Howard (190) en Marlon Byrd (185). Tops in de Majors.

Het seizoen van de Phillies in een..

Verschrikkelijk gebaar van Jonathan Papelbon richting de fans.

2015
Het lijkt erop dat de Phillies eindelijk gaan investeren in hun farm system. Het team heeft jarenlang in een win now modus geopereerd. Zonder al te veel succes de laatste jaren. De geluiden uit Philadelphia zijn dan ook dat grote namen als Hamels, Utley, Rollins en Howard weleens verhandeld kunnen worden naar andere ploegen. Vooral Hamels wordt in verband gebracht met veel ploegen. De Royals, Cubs en zoals bij iedere goede pitcher, de Yankees, schijnen serieuze belangstelling te hebben.

Het zal een enorme uitdaging zijn om de bovenstaande spelers te slijten. Niet alleen vanwege hun no-trade clausules, ook vanwege de dure contracten. De laatste jaren hebben de Phillies grote contracten aangeboden aan spelers die op hun retour waren. Met Jonathan Papelbon als ultieme negatieve voorbeeld. Weggegooide miljoenen!

Conclusie
Een slecht farm system, (de beste talenten spelen in Double A of lager), een oud team met slechte contracten en veel gaten in de line up die gevuld moeten worden. Ruben Amaro Jr. krijgt het druk dit off season. Het zal een paar jaar gaan duren voordat de Phillies weer mee gaan doen in de NL East.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen