Gay, Raptors leggen Clippers over de knie

Door

1recap1

Los Angeles Clippers @ Toronto Raptors, 73-98

Rudy Gay heeft een prima debuut gemaakt bij zijn nieuwe werkgever. De van Memphis overgekomen speler was bij de Raptors op dreef. Met 20 punten werd hij topscorer van de avond en had hij een groot aandeel in de pijnlijke nederlaag van de Clippers. Gay startte van de bank, maar raakte 8 van zijn 16 schoten en drie van zijn zes driepunters.

De Clippers hadden op bezoek in Toronto niets in te brengen tegen de thuisploeg. De eerste drie kwarts kwam Los Angeles niet verder dan maximaal 17 punten per periode. Bij aanvang van het vierde kwart was de voorsprong van Toronto maar liefst 25 punten. De laatste twaalf minuten waren dan ook slechts een formaliteit. De Clippers eindigden het duel met een schotpercentage van beneden de 35 procent. Blake Griffin was goed voor 17 punten en 9 rebounds.

De Clippers bezetten plaats drie in het westen maar voelen de hete adem in hun nek van de teams op de plaatsen vier tot en met zes. Toronto zwemt een beetje tussen de strijd om de play-offplaats en de kelder van de Eastern Conference in op plaats elf.

Miami Heat @ Indiana Pacers, 89-102

Voor de tweede keer delfde Miami het onderspit tegen Indiana. Op bezoek bij de Pacers was het David West die Miami het meeste pijn deed met 30 punten, 7 rebounds en 5 assists. De Heat lieten zich echter meeslepen in het langzame spel van Indiana, waardoor de aanval van Miami onder de maat bleef. Daarnaast gaf Miami de baskets te makkelijk weg en liet verdedigend veel steken vallen. De Pacers raakten dan ook bijna 56 procent van hun schoten. LeBron James was zoals altijd de enige echt betrouwbare factor bij de Heat met 28 punten, 6 rebounds en 3 assists.

Orlando Magic @ Boston Celtics, 84-97

Zonder Rondo en zonder rookie Jared Sullinger, die ook voor de rest van het seizoen is uitgeschakeld, waren de Celtics veel te sterk voor het zwalkende Orlando. De Magic verloren hun achtste duel op rij. Jeff Green leidde Boston met 17 punten en Paul Pierce kwam in de buurt van een triple-double met 14 punten, 11 rebounds en 7 assists.

Chicago Bulls @ Brooklyn Nets, 89-93

Chicago bracht een bezoek aan Brooklyn zonder Carlos Boozer, Joakim Noah en Kirk Hinrich. Het scheelde niet veel of de Bulls pakten ondanks de afwezigheid van het halve team toch nog de zege. De Nets kwamen goed weg in eigen huis, wederom dankzij All-Star Brook Lopez die 20 punten noteerde. Luol Deng en Marco Belinelli scoorden beiden 18 punten voor de Bulls. Chicago bezet plaats drie in de Eastern Conference met één verliespartij minder dan de Nets.

Milwaukee Bucks @ New York Knicks, 86-96

Bij de Knicks was natuurlijk Carmelo Anthony de uitblinker. ‘Melo scoorde 25 punten, 8 rebounds en 6 assists. En, oh ja, zeven turnovers. Desondanks waren de Knicks in het eigen Madison Square Garden een maatje te groot voor de Bucks. Monta Ellis en Brandon Jennings waren goed voor dertig punten, maar kenden geen effectieve avond en raakten slechts twaalf van hun 38 schoten.

Sacramento Kings @ Philadelphia 76ers, 80-89

Philly ging de rust in met een voorsprong van 15 punten en leek in de tweede helft te kunnen uitbouwen, maar niets was minder waar. De Kings kwamen in het derde kwart volledig terug in het duel en maakten het nog spannend. Het waren uiteindelijk de 76ers die aan het langste eind trokken. Thaddeus Y0ung was goed voor 23 punten en 15 rebounds, terwijl Jrue Holiday een goede allround game liet zien met 21 punten, 7 assists en 6 rebounds. Minder punt waren zijn acht turnovers. Bij de Kings was Tyreke Evans goed voor 29 punten.

Ook leuk om te lezen