Timberwolves kunnen Durant niet stoppen

Door

De Minnesota Timberwolves hadden de boodschap goed begrepen woensdagnacht. In het duel tegen de Oklahoma City Thunder deden ze er alles aan om Kevin Durant, sterspeler van de Thunder, van het scoren af te houden. Dit plan mislukte echter finaal, want Durant scoorde 47 punten en won met zijn Thunder met 118-117.

,,Het enige dat ik kan zeggen is dat Durant fantastisch is,” stamelde Timberwolves-forward Kevin Love na de wedstrijd. ,,We deden er alles aan om hem te stoppen, maar hij is gewoon te goed.”

Zijn 47 punten van woensdagnacht is een persoonlijk record voor de small forward van de Thunder. Hij deelt tevens nu het record voor de meeste punten in één duel tijdens dit seizoen met Los Angeles Clippers-sterspeler Blak Griffin.

Thunder-center Nick Collison was onder de indruk van zijn teamgenoot. ,,Ik hoop nooit dat ik hier aan ga wennen, want het blijft fantastisch om te zien hoe Kevin speelt. Hoe hij dit team bij de hand neemt is echt indrukwekkend.”

Vrijdag treden de Thunder, die nu een 29-16 record hebben, weer aan voor een thuiswedstrijd. De Washington Wizards zijn dan de tegenstander. De Minnesota Timberwolves (10-35) vertrekken naar Utah, waar ze vrijdag het opnemen tegen de Jazz.

Zie hier de samenvatting van het duel tussen beide ploegen:

Foto: media.oregonlive.com

Ook leuk om te lezen