Tigers winnen ook tweede wedstrijd in New York

Door

De Detroit Tigers hebben een grote stap gezet richting de World Series. Na de overwinning op de New York Yankees in de eerste wedstrijd, pakten de mannen van manager Jim Leyland zondag ook het tweede duel. Met de komende drie wedstrijden in Detroit, en met ace Justin Verlander op de heuvel tijdens de eerste thuiswedstrijd, lijkt een overwinning in de ALCS binnen handbereik.

Pitching duel

De beide startende werpers, Anibal Sanchez (Tigers) en Hiroki Kuroda (Yankees), begonnen bijzonder goed aan het duel. Zo was er weinig van te merken dat de Japanner met slechts drie dagen rust speelde. Hij noteerde in de eerste drie innings maar liefst zeven strikeouts en gooide er over de hele wedstrijd gezien elf. Dat de pitcher uiteindelijk de win niet kreeg, mag hij zijn slagploeg aanrekenen, want die stelde, net als in de hele postseason eigenlijk al, hevig teleur.

Tegen Sanchez kwamen The Bronx Bombers er wederom niet aan te pas. De Yankees kwamen in het hele duel tot een schamele vier honkslagen en dat is veel te weinig voor een ploeg die met Robinson Cano, Mark Teixeira, Alex Rodriguez en Curtis Granderson in potentie gevaarlijke slagmensen in huis heeft. Maar het verhaal is inmiddels bekend; de sluggers van de Yankees verkeren in een grote slump en weten daar vooralsnog niet uit te komen.

Blown call

Kuroda hield zijn team lang in de wedstrijd, maar moest in de zevende inning toch het eerste punt toestaan. Quintin Berry begon de inning met een ground-rule double en kon later over de thuisplaat komen na een force out van Delmon Young, die hiermee alweer zijn vierde RBI van de ALCS noteerde.

De beslissing viel echter in de achtste inning en daar ging een arbitrale blunder aan vooraf. Met al twee outs op het bord werd Omar Infante overduidelijk uitgetikt op het tweede honk, maar de umpire was van mening dat de honkloper toch safe was. Een misser met grote gevolgen, want dankzij singles van Avisail Garcia en Miguel Cabrera liepen de bezoekers uit naar 0-3 en die marge werd niet meer uit handen gegeven.

De Tigers keren nu met een comfortabele 2-0 voorsprong huiswaarts en lijken op weg om voor het tweede jaar op rij de Yankees uit te schakelen in de play-offs. Het derde duel staat dinsdagavond gepland in Detroit en op de schouders van Phil Hughes ligt de zware taak om tegen ace Justin Verlander de achterstand van zijn ploeg terug te brengen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen