Top 10: WWE Matches die iedere fan moet zien (deel 1)

Door

10. Mankind vs. The Undertaker
Hell in a Cell Match @ King of the Ring 1998
De Hell in a Cell Match tussen Mankind (Mick Foley) en The Undertaker is de heftigste en meest besproken match uit de geschiedenis van de WWE. Het was een match die vol echte emotie zat. Mankind en Undertaker begonnen de match niet, zoals gebruikelijk, in de ring maar op het dak van de Hell in a Cell. In de eerste minuten van de match gooit ‘The Phenom’ zijn aarsrivaal van de bijna 5 meter hoge cell naar beneden door The Spanish Announce Table. Het leek erop dat de match was afgelopen maar Mankind weigerde om op een brancard te worden afgevoerd en klom opnieuw op het dak van de cell. Daar werd hij opgewacht door The Undertaker die hem door het dak van de Hell in a Cell chokeslammed. De reactie van commentator Jim Ross zegt alles: “Will somebody stop the damn match… enough is enough!” Undertaker weet de match uiteindelijk te winnen. Na de 3-count krijgen beide mannen een staande ovatie van het publiek in The Igloo in Pittsburgh. Een match als deze zal (gelukkig) nooit meer plaats vinden de in de WWE. Na dit spektakelstuk raakte de carrière van Mick ‘Mankind’ Foley in een stroomversnelling en zou hij uiteindelijk zelfs de WWE Title winnen.

Foto: BretHart.com

9.‘The British Bulldog’ Davey Boy Smith vs. Bret ‘Hitman’ Hart
Intercontinental Championship Match @ SummerSlam 1992
Tijdens SummerSlam 1992 stonden zwagers Bret ‘Hitman’ Hart en ‘The British Bulldog’ Davey Boy Smith (Davey Boy was getrouwd met Diana, de zus van Bret) tegenover elkaar in een uitverkocht Wembley Stadium (80,355 toeschouwers). Wat het publiek in Londen te zien kreeg was een ‘technical masterpiece’ waar je U tegen zegt. Tijdens deze match is buitengewoon goed te zien waarom Bret Hart ‘the excellence of execution’ wordt genoemd. Hij weet een fantastische match uit Davey Boy Smith, die alle gemaakte afspraken was vergeten, te halen. Na ruim 25 minuten non stop actie wint The British Bulldog in zijn thuisland de Intercontinental Championship.

8. Edge & Christian vs. Hardy Boyz vs. Dudley Boyz
TLC (Tables, Ladders & Chairs) Match @ WrestleMania 17 (2001)
Vorig jaar maakte WWE Hall of Famer Edge hij bekend dat hij zijn carrière moest beëindigen vanwege een wervelkanaalstenose. Deze match heeft onder andere bijgedragen aan het feit dat Edge niet meer in de ring staat. Tijdens de grootste show van het jaar lieten Edge & Christian, The Hardy Boyz en The Dudley Boyz in de tweede TLC match (de eerste was tijdens SummerSlam 2000) zien hoe je in de WWE een tafel, ladder en stoel gebruikt. Must see!

7. Royal Rumble Match 1992
Royal Rumble 1992
De ring werd tijdens de Royal Rumble 1992 gevuld met de grootste namen uit de geschiedenis van de WWE. Tijdens deze editie stonden onder andere Hulk Hogan, ‘Macho Man’ Randy Savage, Jake ‘The Snake’ Roberts, Roddy Piper, ‘The Million Dollar Man’ Ted DiBiase, Sid Justice en The Undertaker in de ring.  Echter, de grote ster van deze Rumble was ‘The Nature Boy’ Ric Flair. Hij kwam als derde deelnemer naar de ring en maakte er een 60 minuten durende one man show van. Flair liet zien waarom hij door vele collega’s en fans op handen wordt gedragen. Bump na bump, Knife edge chop na Knife edge chop, Naitch wist het publiek in de Knickerbocker Arena in Albany van de eerste tot de laatste minuut te boeien met een meesterlijke performance. Woooooooooo!

6.Shawn Michaels vs. Razor Ramon
Ladder Match @ WrestleMania 10 (1994)
Eén match kan een carrière maken, dat bewees Shawn Michaels tijdens WrestleMania 10 in New York. The Heartbreak Kid stal, samen met een ladder, (oh ja, Razor Ramon stond ook in de ring) de show in Madison Square Garden. Het was de eerste keer dat het WWE publiek een dergelijke match te zien kreeg tijdens een pay-per-view show. De hooggespannen verwachtingen werden meer dan waar gemaakt door ‘The Showstopper’. Deze match was niet alleen fenomenaal maar heeft ook de basis gelegd voor het succes van de ladder match in de WWE. Ondanks het feit dat Michaels niet wist te winnen van ‘The Bad Guy’ liet hij een onuitwisbare indruk achter.

Ook leuk om te lezen