Fight night in Boston, ‘winless’ Wizards pakken eerste zege

Brooklyn Nets @ Boston Celtics, 95-83.

Ejection night in Boston. Met nog 30 seconden te gaan in de eerste helft kreeg Kevin Garnett een flinke foul van Nets forward Kris Humphries te verwerken. Rajon Rondo stond erbij en keek er niet naar. De point guard van de Celtics flipte en knalde Humphries meteen het publiek in. Einde wedstrijd voor Rondo, Humphries en ook Brooklyn forward Gerald Wallace, die er als de kippen bij was om zijn teammaatje te beschermen.

Door het opstootje komt plots een einde aan een recordjacht van Rondo. De 26-jarige superster van de Celtics noteerde de afgelopen 37 wedstrijden tien of meer assists per wedstrijd, evenveel als de legendarische John Stockton. Maar doordat hij vannacht het hoofd niet koel hield, zal het verbreken van het record van Magic Johnson (46 wedstrijden) slechts een droom blijven voor Rondo. Oh, en de Celtics verloren ook vrij kansloos.

Portland Trail Blazers @ Washington Wizards, 82-84.

De ban is gebroken. Na twaalf verliespartijen hebben de Wizards eindelijk hun eerste overwinning van het seizoen binnen. Washington maakte het nog spannend in het vierde kwart door een voorsprong van 15 punten weg te geven, maar twee vrije worpen van Emeka Okafor met nog 40 seconden op de klok waren net genoeg voor de zege. Jordan Crawford werd topscorer voor de Wizards met 19 punten. De 15 punten en 19 rebounds van J.J. Hickson waren niet voldoende om de Blazers voor hun negende nederlaag van het seizoen te behoeden.

San Antonio Spurs @ Orlando Magic, 110-89.

De Spurs blijven maar winnen. De zege vannacht in Orlando was alweer de vijfde op rij en deze keer was het Manu Ginobili die de show stal. De Argentijnse veteraan noteerde als invaller maar liefst zes driepunters en eindigde in totaal met 20 punten. Ook Tim Duncan was weer op dreef met 15 punten in 27 minuten speeltijd. Tony Parker had 14 punten en 8 assists. Arron Afflalo voerde de Magic aan met 16 punten.

Charlotte Bobcats @ Atlanta Hawks, 91-94.

Onder leiding van Al Horford (17 punten, 11 rebounds) en Josh Smith (17 punten, 13 rebounds) pakten de Hawks hun zesde zege op rij. Charlotte maakte het in de slotfase nog spannend. Met nog een halve minuut te spelen verkleinde Bobcats guard Ben Gordon, die goed was voor was 27 punten, met een driepunter de achterstand tot één punt, 91-92. Maar Horford, die een ronduit slechte week kende vanaf de vrije worplijn (1-10), faalde niet en benutte zijn twee pogingen.

Phoenix Suns @ Detroit Pistons, 77-117.

De Pistons kenden geen enkele moeite met de Suns. Brandon Knight en Charlie Villanueva noteerden beiden 19 punten. Rodney Stuckey was goed voor 18 punten. Bij Phoenix werd Luis Scola topscorer met slechts elf punten. De Pistons hebben na een dramatische seizoensstart (de eerste acht wedstrijden gingen verloren) nu vijf van hun laatste acht wedstrijden gewonnen.

Dallas Mavericks @ Chicago Bulls, 78-101.

Een gemakkelijke zege voor de Bulls op de Mavericks, die nu acht van hun laatste elf wedstrijden hebben verloren. Luol Deng werd topscorer voor Chicago met 22 punten. Yoakim Noah was ook belangrijk met 13 punten en 10 rebounds voor de Bulls. Shawn Marion had met 18 punten zijn beste wedstrijd van het seizoen voor Dallas, dat als team slechts goed was voor een schotpercentage van 35 procent.