Harden stelt teleur bij terugkeer in Oklahoma

Houston Rockets @ Oklahoma City Thunder, 98-120.

James Harden had zijn terugkeer in Oklahoma anders voorgesteld. Het boegeroep was verwacht, maar de naar de Rockets vertrokken guard scoorde slechts 17 punten en schoot maar 3-16. Daarnaast kreeg hij ook nog zes blocks te verwerken. Kevin Durant van de Thunder daarentegen evenaarde zijn beste prestatie van dit seizoen met 37 punten, op weg naar een comfortabele overwinning. Serge Ibaka eindigde met 23 punten en zes blocks. Kevin Martin, de opvolger van Harden bij de Thunder, was goed voor 17 punten.

New York Knicks @ Milwaukee Bucks, 102-88.

Carmelo Anthony blijft de sterren van de hemel spelen. Met nog een heel kwart te gaan vond hij het welletjes en nam hij plaats op de bank. Daar kwam hij vervolgens niet meer van af. Zijn 29 punten en acht rebounds bleken genoeg voor de Knicks, die na het derde kwart een comfortabele voorsprong hadden opgebouwd van 18 punten en die niet meer weggaven. Steve Novak (19 punten) en Tyson Chandler (17 punten, 8 rebounds) waren ook belangrijk voor New York, dat door de zege op de Bucks een einde maakte aan een verliesreeks van drie uitwedstrijden.

Minnesota Timberwolves @ Los Angeles Clippers, 95-101.

De Clippers weten weer wat winnen is. Na vier wedstrijden op rij te hebben verloren was Los Angeles vannacht net iets te sterk voor de T’Wolves, die nog altijd kampen met een overvloed aan geblesseerden (Ricky Rubio, Brandon Roy, Chase Budinger en Andrei Kirilenko). Chris Paul werd de man van de wedstrijd met 23 punten en 11 assists. Chauncey Billups maakte zijn eerste minuten van het seizoen en eindigde met acht punten en drie assists in 20 minuten speeltijd. Kevin Love had 19 punten en 12 rebounds voor Minnesota.

Toronto Raptors @ Memphis Grizzlies, 82-103.

Zoals verwacht hadden de Grizzlies niets te duchten van Toronto. Een sterk derde kwart was voldoende om de Raptors opzij te zetten. Marreese Speights had 18 punten en 12 punten voor Memphis. Zach Randolph en Marc Gasol eindigden beiden met 17 punten. DeMar Rozan werd topscorer bij de Raptors met 16 punten. Door de zege behouden de Grizzlies het beste record (11-2) in de NBA.

Utah Jazz @ New Orleans Hornets, 96-84.

Met dank aan een ontketende Gordon Hayward, die aan het eind van het derde kwart inviel voor Marvin Williams (hersenschudding), boekte Utaz zijn negende overwinning van het seizoen. Hayward nam zijn team bij de hand in het vierde kwart, waarin hij 13 van zijn 15 punten scoorde. Het was zeker geen goede wedstrijd vannacht in New Orleans. Beide ploegen eindigden met meer dan 15 turnovers. Robin Lopez en Greivis Vasquez noteerden beiden 18 punten voor New Orleans, dat nu acht van zijn laatste negen wedstrijden heeft verloren.