Spannend jaar voor Josh Smith en Hawks

Door
Josh Smith (links) vecht om een rebound met Kevin Garnett van de Boston Celtics.
Foto: Getty Images

Zijn naam werd de afgelopen zomer vaak genoemd; zou Josh Smith, net als teamgenoten Joe Johnson en Marvin Williams, de Hawks gaan verlaten? Of lukt het de Hawks, met Smith als lokaas, Dwight Howard naar Atlanta te krijgen? Beide scenario’s gingen uiteindelijk niet door. De toekomst van de atletische forward is er echter niet duidelijker op geworden nu de Hawks deze week aankondigden dat ze Smith dit seizoen waarschijnlijk (nog) geen contractverlenging aanbieden.

Komend seizoen cruciaal

Smith én de Hawks moeten komend seizoen dus bewijzen dat hun samenwerking toekomst heeft, mochten ze volgende zomer wel tot zaken willen komen. Smith, die alom geroemd wordt om zijn energie en atletisch vermogen, moet laten zien dat hij zich na alweer een goed seizoen (18.8 punten, 9,6 rebounds en 3,9 assists per wedstrijd) nog steeds verder kan ontwikkelen. Zo is zijn afstandsschot nog steeds een zwak punt. Smith werd in 2004, rechtstreeks vanuit high school, door de Hawks als 17e in de draft gekozen en speelde sindsdien alle acht seizoenen van zijn loopbaan voor de Hawks.

Echte doorbraak bleef uit

De Hawks, aan de andere kant, zullen Smith moeten overtuigen van het feit dat het vertrek van Johnson en Williams niet betekent dat ze de hoop op een echte doorbraak opgeven. Atlanta beleefde de afgelopen seizoenen een opleving, onder andere door vijf jaar achter elkaar de play-offs te halen. Maar onder andere de Celtics (2012, 2008) voorkwamen dat Atlanta echt doorbrak. Atlanta hoopt daar verandering in te brengen met de komst van onder andere guards Louis Williams (Philadelphia) en Devin Harris (Utah) naar de Hawks.

Ook leuk om te lezen