Redskins verliezen wedstrijd en RGIII

Wild Card Playoffs - Seattle Seahawks v Washington Redskins
De Seattle Seahawks hebben zich voor de Divisional ronde geplaatst door de Washington Redskins met 24-9 te verslaan. In het gevecht tussen rookies Russell Wilson en Robert Griffin III was het Wilson die als held van het veld ging en RGIII als schlemiel.

De tweede overall draft pick van 2012 raakte in het vierde kwart geblesseerd aan zijn knie, die hij drie weken terug tegen de Baltimore Ravens ook al blesseerde. Hij kon de wedstrijd niet afmaken. Die was op dat moment al gespeeld, omdat de Seahawks bij dezelfde play de bal kregen na een fumble van RGIII bij een 21-14 stand.

De Redskins kwamen op 14-0 voorsprong in het eerste kwart door touchdown passes op Evan Royster en Logan Paulson en de Redskins leken af te stevenen op een makkelijke overwinning. Daarna waren het echter alleen maar de Seahawks die punten scoorden.

De Hawks kwamen op één punt van de Skins voor rust dankzij twee field goals en een touchdown pass van Wilson op Michael Robinson. In het vierde kwart kwamen de Seahawks op voorsprong door een rushing touchdown van Marshawn Lynch. Het balbezit voor de Seahawks na de blessure van RGIII resulteerde in een field goal.

Daarna kwam back-up quarterback Kirk Cousins in het veld voor Griffin, maar hij kon niets klaarspelen tegen de ontketende passrush van de Seahawks.

Door de overwinning mogen de Seahawks volgende week op bezoek bij de Atlanta Falcons.