Sharks en Coyotes winnen in overtime

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

Na de nederlaag van de Vancouver Canucks gisteren volgde er op dag twee weer een verrassing. De als zevende geplaatste San Jose Sharks wonnen namelijk bij de St. Louis Blues, die de playoffs als nummer twee waren ingegaan.

Na een doelpuntloze eerste periode was in het in het tweede bedrijf Martin Havlat die de score opende voor de bezoekers. In het begin van de derde periode bogen de Blues de achterstand echter weer om in een 2-0 voorsprong door middel van twee goals van Patrik Berglund. Na een kwartier trok Andrew Desjardins de stand weer gelijk en was er dus een overtime nodig om de wedstrijd te beslissen.

Havlat

Nadat beide teams in de eerste verlenging niet tot scoren kwamen, was het na ruim drie minuten in de tweede Havlat die Blues-goalie Jaroslav Halak passeerde met een hard slapshot. Hiermee bewees de dertigjarige aanvaller, die voor dit seizoen overkwam van de Minnesota Wild, andermaal zijn grote waarde voor de Sharks. In het reguliere seizoen werd al duidelijk dat de ploeg met Havlat in de gelederen sterker was dan toen ze hem moesten missen vanwege een hamstringblessure. Dit zal in de playoffs niet anders zijn.

Coyotes langs ‘Hawks

In een enerverende wedstrijd trokken de Phoenix Coyotes uiteindelijk aan het langste eind tegen de Chicago Blackhawks. Het waren echter de bezoekers die de score openden in de eerste periode via een goal van hun teruggekeerde captain. Jonathan Toews miste de laatste 22 wedstrijden van het seizoen en liet met zijn doelpunt meteen zien hoe belangrijk hij is voor zijn team.

De Coyotes werden sterker in de tweede periode en drukte dit ook uit in de score. Via goals van Taylor Pyatt en Antoine Vermette gingen de beide teams bij een tussenstand van 2-1 voor de thuisploeg de tweede onderbreking in.

Smith houdt goede vorm vast

In het derde bedrijf voerde de Blackhawks de druk op. Goalie Mike Smith trok zijn goede vorm van de laatste tijd (in de laatste vijf wedstrijden van het seizoen verrichtte hij 190 reddingen en stond hij slechts twee doelpunten toe) door en leek niet te passeren. Uiteindelijk moest hij echter ook capituleren en was het Brent Seabrook die vijftien seconden voor het eind zijn team op gelijke hoogte bracht.

De Coyotes hadden even nodig om deze tegenslag te verwerken, maar gingen er toch met de winst vandoor. Halverwege de eerste verlenging was het namelijk Martin Hanzal die een schot van Adrian Aucoin dusdanig van richting veranderde dat de puck achter goalie Corey Crawford het doel in vloog.