NFL Recaps: 49ers en Bears verliezen in overtime

Door


San Francisco 49ers @ St. Louis Rams 13-16
Even leek het erop dat de Rams en Niners opnieuw gelijk zouden spelen, maar met nog dertig seconden op de klok in overtime schoot Rams kicker Greg Zuerlein de bal binnen de palen voor een overwinning. Niners kicker David Akers had even daarvoor de kans om de wedstrijd te beslissen, maar miste vanaf 41 yards.

De 49ers leken in het vierde kwart af te stevenen op een overwinning, maar een fumble bij de eigen twee yard line van quarterback Colin Kaepernick gooide roet in het eten waardoor Janoris Jenkings kon scoren. De daarop volgende two point conversion zorgde er voor dat de stand gelijk werd.

Seattle Seahawks @ Chicago Bears 23-17
Na eerder dit jaar de Green Bay Packers en de New England Patriots lieten ook de Bears zich in de luren leggen door de Seahawks. De Bears konden in het vierde kwart nipt overtime forceren door een field goal van Robbie Gould na geweldige plays van Brandon Marshall, maar in overtime gingen de Bears er alsnog aan.

Russell Wilson leidde zijn offense naar de zesde overwinning in dit seizoen en komt een wedstrijd dichter bij de 49ers in de NFC West. Sidney Rice ving een dertien yard touchdown pass waarmee de wedstrijd ten einde kwam.

New England Patriots @ Miami Dolphins 23-16
De Patriots hebben zich officieel geplaatst voor de play-offs. Door de overwinnnig tegen de Dolphins, die de Pats als enige nog in konden halen, is de AFC East titel voor de negende keer in tien jaar voor New England.

Tom Brady was niet scherp en gooide zelfs zijn vierde interception van het seizoen. Het was echter genoeg om de Dolphins te verslaan. De Pats werden in het zadel geholpen door een verknalde punt van de Dolphins op hun eigen helft, wat leidde tot een Stevan Ridley touchdown. De Pats kwamen aan het eind van de wedstrijd nog een beetje in gevaar, maar Brandon Lloyd kon een onside kick van de Dolphins uit de lucht plukken.

Minnesota Vikings @ Green Bay Packers 14-23
Ondanks veertien punten van de Vikings in het tweede kwart konden de Packers vrij gemakkelijk van een divisie rivaal winnen. Met het verlies van de Bears en Lions in het achterhoofd deden de Packers hele goede zaken.

Man of the match was echter Adrian Peterson. De running back had 210 yards, waaronder een 84 yard touchdown run, de langste uit zijn carrière.

Indianapolis Colts @ Detroit Lions 35-33
Andrew Luck leidde de Colts naar een overwinning in het vierde kwart. Bij een 21-33 achterstand gooide Luck een 42 yard touchdown pass naar LaVon Brazill en met vier seconden op de klok maakte Luck het af met een pass naar Donnie Avery voor de overwinning.

Arizona Cardinals @ New York Jets 6-7
Voor het eerst wisten de Jets een wedstrijd te winnen waarin Mark Sanchez drie interceptions gooide. Reden? Backup Greg McElroy gooide een touchdown pass op Jeff Cumberland.

Houston Texans @ Tennessee Titans 24-10
Ook de Texans plaatsen zich voor de play-offs. Jake Locker had drie interceptions.

Carolina Panthers @ Kansas City Chiefs 21-27
Een dag na het drama in Kansas City wonnen de Chiefs van de Panthers voor hun tweede overwinning van het seizoen.

Jacksonville Jaguars @ Buffalo Bills 18-34

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen