MLS Recap: Real Salt Lake solliciteert naar MLS-cup

Langzaam maar zeker grijpt Real Salt Lake de macht in de competitie. Met de goede resultaten is de ploeg inmiddels een van de grote kanshebbers op de titel in de MLS. Vannacht speelde Salt Lake en uitermate goede wedstrijd die werd beëindigd met een afgetekende 0-3 overwinning bij Chivas USA. Met de tiende overwinning van het seizoen staat de ploeg nu eerste in de Western Conference met 32 punten. Grote man aan de zijde van Salt Lake was Espindola, hij voegde twee goals toe aan zijn totaal van dit seizoen.

Salt Lake startte de wedstrijd goed. In de openingsfase had de uitploeg dan ook op voorsprong kunnen komen, maar in de vierde minuut raakte Espindola de bal niet goed op zijn schoen waardoor hij niet meer dan een afzwaaier produceerde. Het spelbeeld was duidelijk:  Chivas beperkte zich tot verdedigen, terwijl Real de drie punten mee naar Salt Lake wilde nemen.

Na een goed half uur leek het eerste doelpunt te vallen voor Salt Lake, na een goede bal van Wingert vanaf de linkerkant tikte Saborio eenvoudig binnen. Hij deed dat echter in buitenspelpositie volgens de scheidsrechter. Uit de herhaling bleek dat de aanvaller helemaal geen buitenspel stond.

Vijf minuten later zorgde zijn aanvalspartner Espindola voor alsnog een doelpunt. Beckerman legde een mooie boogbal net achter de defensie van Chivas, waarna Espindola de bal doorkopte: 0-1. Het was het vijfde doelpunt dit seizoen voor de aanvaller. Nog voor rust was het via een gevaarlijk schot van Steele bijna 0-2. De poging zeilde net langs de andere kant van de paal.

Het hoogtepunt van de avond kwam vlak na rust. In de 55e minuut kreeg Espindola de bal op de rechterpunt van het strafschopgebied. Met een schaar zette hij z’n tegenstander op het verkeerde been, waarna hij buitenom op het doel afging. Met zijn linker schoof hij de bal vervolgens uiterst beheerst langs doelman Kennedy, zijn tweede van de avond.

Nauwelijks later was Saborio dichtbij een derde treffer. Hij was Kennedy al voorbij, maar hij speelde vervolgens de bal te ver voor zich uit, zo over de achterlijn. Aan de andere kant voorkwam Rimando met een geweldige reflex de aansluitingstreffer van Agudelo. Zijn kopbal werd nog net uit de benedenhoek getikt.

In de laatste minuut van de blessuretijd viel er toch nog een goal. Na een mooie aanval door het centrum van de Chivas-verdediging was het Will Johnson die een goede wedstrijd bekroonde met een doelpunt.