Blake Griffin zet LA Clippers weer op de kaart

Door

Sinds dit seizoen zijn het niet alleen de Lakers die de aandacht trekken in Los Angeles. De Clippers staan weer op de kaart en hebben dit allemaal aan één persoon te danken: Blake Griffin.

Hij is 21 jaar jong, 2,08 meter lang en 114 kg zwaar. Griffin is een atleet pur sang. De Power Forward is groot, sterk, snel en ongelofelijk explosief. Die laatste eigenschap is indrukwekkend, aangezien een vreselijke knieblessure Griffin zijn rookie jaar voor de Clippers kostte.

Griffin werd, na een fantastische college carrière waar hij in zijn laatste seizoen als speler van het jaar van de Oklahoma Sooners werd verkozen, in 2009 als eerste draft keuze gekozen door de Clippers. Al in zijn eerste oefenwedstrijden demonstreerde Griffin zijn fantastische atletische vermogen met geweldige dunks en blocks. Eindelijk was er weer eens een goed iets voor de LA Clippers, na jaren het kleine broertje te zijn van de LA Lakers geweest. De Clippers wisten zich sinds 1978, toen het team zich in Los Angeles vestigde, slechts vier keer te kwalificeren voor de play-offs.

Echter sloeg in een oefenwedstrijd tegen de New Orleans Hornets het noodlot toe voor de nieuwe ster. Bij het neerkomen na een dunk brak Griffin de knieschijf van zijn linkerknie.

.

Deze blessure zou het begin zijn van een jaar lang revalideren, waardoor Griffin zijn hele rookie seizoen vanaf de zijkant moest beleven. Griffin denkt met pijn terug aan die periode. ,,Ik dacht eerst dat ik slecht zes tot acht maanden er uit zou liggen, maar toen ik eindelijk dacht dat ik terug kon komen bleek dat de knieschijf niet goed aangroeide waardoor ik weer een operatie moest ondergaan. Dit zorgde dat het hele seizoen voor mij weg was.” Uiteindelijk zag de power forward de revalidatie als een uitdaging en zorgde ervoor dat hij, door keihard te werken, weer top fit zou raken om dan als tweedejaars rookie te gaan vlammen.

Op 20 november 2010 liet Griffin in een duel met de New York Knicks zien dat hij echt alles in huis heeft. Hij scoorde 44 punten, pakte 15 rebounds en was de dagen erna het gesprek van de dag in de Verenigde Staten vanwege enkele gigantische dunks in die wedstrijd.
.

Als beloning voor zijn vertoonde spel heeft ontving Griffin inmiddels de prijs van ‘Rookie Of The Month’ voor de maand november. Hij scoort dit seizoen gemiddeld 20 punten per wedstrijd en pakt 11 rebounds. De titel ‘Rookie Of The Year’ lijkt Blake Griffin vrijwel zeker te pakken, maar het is ook absoluut niet ondenkbaardat hij in deze vorm als rookie gekozen gaat worden voor de All-Star game.

Het was voor Griffin een ruw begin, maar de Los Angeles Clippers hebben een speler in huis die de geschiedenis in zou kunnen gaan als een van de beste spelers ooit op zijn positie.

Ook leuk om te lezen