NBA Update: Divisietitel geen garantie meer voor de play-offs & LeBron James in Space Jam 2.0?

Door

CKlpd8EWgAAqkXq

Een divisietitel geen garantie meer voor de play-offs? Krijgt de uitermate leuke film Space Jam met Michael Jordan naast de Looney Tunes in de hoofdrol een vervolg? De antwoorden op deze vragen en kort nieuws lees je vandaag in de NBA Update.

Divisietitel niet meer van waarde?
Adam Silver en andere NBA-bobo’s onderzoeken de mogelijkheid om de plaatsing voor de play-offs alleen nog maar te laten gelden voor de acht beste teams per conference. Dit kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de winnaars van hun divisie. Zij zouden (mits ze een slechter seizoen draaien dan de nummer de nummer acht) niet meer in aanmerking komen voor de play-offs. Volgens Silver moeten de beste zestien teams gewoon ook de play-offs spelen en is de waarde van een divisietitel niet meer zo belangrijk als de jaren daarvoor.

Het idee werd positief opgepakt door de teameigenaren (zij stemmen uiteindelijk over het voorstel), alleen ze vroegen direct ook om meer tijd voordat ze een keuze maken. Hoe zwaar gaat deze beslissing wegen voor een potentiële divisiewinnaar met een slechter seizoen dan de nummer acht? Volgens statistici is er gemiddeld maar een vijf procent kans dat dit gaat voorkomen. Toch is deze vijf procent groot genoeg voor een verdere discussie. Wordt vervolgd.

Space Jam 2.0 met Lebron James?
LeBron James heeft gister namens zijn bedrijf, SpringHill Entertainment, een contract getekend met Warner Bros. Onderdeel van dit contract zijn creatieve projecten gericht op met name film, televisie en andere digitale media. Dit maakt zodoende de weg vrij voor een mogelijk vervolg op de tekenfilm Space Jam. Deze film kwam in 1996 uit en hierin moesten de Loony Tunes met behulp van de Michael Jordan de Monstars verslaan in een basketbalwedstrijd. Met deze film nam de wereldwijde bekendheid van Jordan (en het saldo van zijn bankrekening) immens toe. James krijgt nu als ’s werelds bekendste basketballer een kans om in filmische de voetsporen van Jordan te treden. Het is nog lang niet zo ver, maar de redactie van SportAmerika ziet een vervolg met James wel zitten, al denken fans van Kobe Bryant daar anders over.

Ter inspiratie voor James:

Summer League
De Summer League is inmiddels voorbij, met de San Antiono Spurs onder leiding van Becky Hammon als glorieuze winnaars. Kijk hieronder de beste tien plays terug.

Kort nieuws
– Jimmer Fredette krijgt een kans bij de San Antonio Spurs. Het team uit San Diego is nog zoek naar schutters vanaf de bank (na het vertrek van Marco Bellinelli) en zien in Fredette een mogelijke versterking. De voormalig speler van de Kings, Bulls en Pelicans krijgt tijdens een gezamenlijk trainingskamp de kans op zich te bewijzen. Voor Fredette is dit waarschijnlijk één van zijn laatste kansen op een carrière in de NBA.

– De Argentijnse veteraan Pablo Prigioni tekent een contract bij de Los Angeles Clippers. Voor de titelkandidaat een welkome versterking.

– Tyler Hansbrough gaat voor spelen voor de Charlotte Hornets. De Hornets waren opzoek naar een energieke bigman vanaf de bank en kwamen zodoende uit bij de free agent afkomstig vanaf de Toronto Raptors.

– Volgens Adam Silver is het een kwestie van tijd voordat er een vrouwelijke hoofdcoach in de NBA aan de slag gaat. Met Becky Hammon als winnend coach namens de Spurs in de Summer League is volgens hem de eerste stap gezet en gaat het niet lang meer duren voordat een vrouwelijke coach haar debuut gaat maken in de NBA.

Foto: Twitter

2 Reacties
  1. Lars Koster 7 jaar ago

    Volgens jullie link gaat Tyler Hansbrough slepen voor Charlotte Hornets. Voor de Pelicans zou hij ook een slechte keuze zijn. Die hebben genoeg goede bigs.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen