Thursday Night Football: Gardner Minshew II dirigeert Jaguars naar eerste zege

Donderdagavond begon week 3 in de NFL met een clash in de  AFC South. De Tennessee Titans hadden de Browns op hun plek gezet in week 1 maar verloren daarna in eigen huis van de Colts. Bij de Jacksonville Jaguars waren de problemen veel groter. Beide wedstrijden werden tot nu toe verloren. Nick Foles, dé nieuwe quarterback voor de Jaguars, brak zijn sleutelbeen in de eerste week en tot overmaat van ramp heeft ook star-cornerback Jalen Ramsey om een trade gevraagd. Grote kans dat we later vandaag horen naar welk team hij vertrekt. Wat de Jaguars nodig hebben, is een nieuwe held om je als fan aan vast te kunnen klampen. Die nieuwe held stak zijn neus aan het venster: Gardner Minshew II is de naam.

MINSHEW MANIA

Het ging al vroeg mis voor de Titans. Een punt van de Jaguars had een eerste drive voor Tennessee in moet leiden. Adoree Jackson kreeg de bal echter niet onder controle. De Jaguars defense dook op de bal en gaf Minshew een uitgelezen mogelijkheid om ze op voorsprong te zetten. Dat lukte. Sterker nog, een paar minuten later scoorde de man met opvallende snor al zijn tweede touchdown van de avond met een pass op  DJ Chark Jr. Het publiek, dat zich in grote getale ook een snor had laten aanmeten, ging helemaal los. Gardner Minshew II werd pas in de zesde ronde van de draft gekozen voor de Jaguars en de vraag was of hij wel een capabele back-up was. Voorlopig kan hij weinig meer fout doen in Jacksonville. Een nieuwe cultheld is geboren.

SACKSONVILLE IS TERUG

Het team uit Florida stond de laatste jaren vooral bekend vanwege een sterke defense en veel pressure op de quarterback. De eerste twee wedstrijden noteerde de defensive line slechts 4 sacks totaal. Tegen Marcus Mariota stonden er aan het eind van de wedstrijd donderdagavond 9 sacks op het bord. De quarterback van de Titans treuzelde voortdurend en met name Calais Campbell (3 sacks) maakte daar dankbaar gebruik van. Door al die sacks kwamen de Titans vaak buiten field goal range terecht. Daardoor kwamen ze lange tijd niet aan scoren toe. Bij de rust was het gat eigenlijk al geslagen: 14-0 Jaguars.

MARIOTA STELT WEER TELEUR

Aan het begin van de tweede helft kwamen er eindelijk kansen voor Tennessee. Een diepe pass op Tajae Sharp bracht de Titans op 11 yards van de endzone. Hét moment voor Marcus Mariota om zich te laten zien. Dat mislukte volledig. Twee gemiste passes van Mariota en een sack later hadden de Jaguars de bal alweer terug. Gardner Minshew II leek toen meteen de wedstrijd in het slot te gooien, maar Dede Westbrook liet de bal  uit zijn handen glippen in de endzone. Met een field goal breidden de Jaguars wel hun voorsprong verder uit naar 17-0.

TENNESSEE SPEELT VERLOREN WEDSTRIJD

Pas in het laatste kwart wisten de Titans iets terug te doen. Derrick Henry, slechts 44 yards in de hele wedstrijd, haalde de touchdown binnen. Spannend zou het niet meer worden. Ook in het vierde kwart regende het sacks en lag Mariota vooral op de grond. Mooiste moment van het laatste kwart was een 69-yard run van Leonard Fournette. De voormalig first-round pick had tot dan toe een dramatische avond, maar maakte het nog een beetje goed met deze formidabele run. De Jaguars wonnen de wedstrijd uiteindelijk verdiend met 20-7.

AFC SOUTH LIGT WEER HELEMAAL OPEN

De uitslag van de wedstrijd komt de spanning in de divisie ten goede. Alle teams hebben nu één wedstrijd gewonnen, al komen de Colts en Texans nog wel in actie dit weekend. Elk team heeft al mooie dingen laten zien, maar kent ook zwaktes. De Jaguars waren al bijna afgeschreven voor deze wedstrijd, maar knokken zich dus knap terug. Als Minshew Mania écht losgaat en de defense blijft spelen als tegen de Titans kan het nog wat worden dit seizoen. De Titans blijven vertwijfeld achter. Met name de vraag of dit team niet een betere quarterback nodig heeft, zal weer de kop op steken. Zonder verbetering under center lijkt dit team stuck in the middle.

Coverfoto: James Gilbert/Getty Images