Thunder

Thunder bezig aan opmars, kloppen Heat

Oklahoma City Thunder v Golden State Warriors
Een herhaling van 2012 NBA Finals tussen de Miami Heat en Oklahoma City Thunder. Echter, beide teams bevinden zich nu ergens halverwege de ranglijst. Op voorhand zou je zeggen dat OKC dit klusje tegen het LeBronloze Miami wel zou klaren. Toch hadden de bezoekers uit Oklahome het tot twee minuten voor tijd erg lastig. De San Antonio Spurs speelden een gelijksoortige wedstrijden tegen de Denver Nuggets. Ook zij openden in de slotminuten het gat na een gelijkopgaande wedstrijd.

Bij Miami speelde Dwyane Wade weer na een aantal gemiste wedstrijden. Ook Luol Deng is weer fit genoeg om aan de wedstrijd te beginnen. Vanaf de start is het Miami dat de klok slaat in de persoon van de verrassende Hassan Whiteside. De boomlange center ontpopt zich steeds meer als een publiekslieveling en hij noteert in het eerste kwart maar liefst tien punten, alle vijf schotpogingen vielen binnen. Door een sterke 12-2 run van OKC in de laatste twee minuten van het eerste kwart, staat het na twaalf minuten basketball 27-24 voor Miami. Daarna gaan alle remmen los bij Kevin Durant en Russell Westbrook. Beide heren dunken een aantal keer spectaculair en lijken de wedstrijd te kantelen. Ze raken Miami echter niet kwijt. De Heat raakt wel Whiteside kwijt met een verzwikte enkel. Met Chris Anderson blijft dan ook meteen de enige lange man over. En wat doet Birdman? Prompt zijn achtste driepunter van zijn hele NBA-loopbaan raken.

Ook na rust blijft het beeld hetzelfde: de wedstrijd is close. Aan het begin van het vierde kwart lijkt OKC weg te lopen, maar Miami komt wederom terug tot twee punten. In de laatste twee minuten lijdt Miami knullig balverlies, waardoor Westbrook simpel binnen kan dunken en de stand op 91-82 brengt. De wedstrijd is dan gespeeld. KD en Westbrook scoren beiden 19 punten. Wade is met 18 de topscorer van de Heat in de uiteindelijk met 94-86 verloren wedstrijd. Het is voor OKC voor het eerst dat de ploeg boven .500 staat dit seizoen. Een seizoen dat zo onfortuinlijk begon met blessures van Durant en Westbrook. Even lijken er nog zorgen om Kevin Durant als hij wat raak neerkomt na een dunk, maar hij kan de wedstrijd uiteindelijk gewoon uitspelen.

Tip-Off
De San Antonio Spurs hebben Kawhi Leonard terug en dat is te merken aan het spel. Met de Finals MVP van 2014 is er weer genoeg hoop in San Antonio. Op bezoek bij de Denver Nuggets is het begin slordig, maar gelijkopgaand. Na twaalf minuten is de stand gelijk bij 20-20 na een paar heerlijke acties van Kenneth Faried. Bij rust is de voorsprong van de Spurs drie punten. Na de pauze blijft het beeld hetzelfde: de Spurs kunnen de Nuggets maar niet afschudden. Daar is pas laat in het vierde kwart sprake van. Een paar heerlijke bouncepasses en snelle combinaties zorgen voor open schoten voor de Spurs, zoals alleen zij (en de Atlanta Hawks tegenwoordig) dat kunnen. Twee minuten voor tijd gooit Tim Duncan na een fraaie aanval de wedstrijd in het slot. De uitslag van 109-99 is licht vertekenend, maar met Leonard in de gelederen zijn de Spurs een stuk sterker.

Three Point Play
– Wilson Chandler is flying high!

– Russell Westbrook gaf enkele dagen geleden een zeer chagrijnig interview en bij NBA TV willen ze hem vragen hoe de ‘execution’ vandaag was. Hilarisch!

– Randy Foye gaat er volledig voor en….. krijgt een heerlijke bierdouche.

Stat of the Night
Kahwi Leonard: 30 MIN, 14 PTS, 17 REB, 3 AST, 2 STL, 1 BLK, 6/13 FG, 3/6 3PM, 2/2 FT

Ook Kenneth Faried kan een heerlijk potje dunken!

Een leuk statistiekje voor de Warriors-fans. Dat dit team goed is, mag wel duidelijk zijn. Deze statistiek geeft nog meer hoop!

Wat KD, Chandler en Faried kunnen, kan Westbrook minstens net zo goed.

Zoek je favoriete team in deze grafiek. Hoe verder naar linksboven je staat, hoe slechter je team is verdedigend en aanvallend.

Oklahoma City Thunder (21-20) @ Miami Heat (18-23) 94-86
San Antonio Spurs (27-16) @ Denver Nuggets (18-24) 109-99

Foto’s: Getty Images